Hogyan/Miben hozzuk haza a kiskutyát? (vonaton)
Amikor lehet, én a helyedben kivenném és az ölemben utazna :)
Egy dolgot ne felejts el, hogy 2-2,5 órás út nagyon hosszú egy kiskutyának, pisilni biztos, hogy fog, de lehet, hogy még kakilni is!
Igazából szerintem bármi megfelel a célnak, amiben kényelmesen elfér!
Vizet és tálat is vigyetek az útra!
Mai árak mellett, ha 2 felnőtt utazik vonattal, akkor kb. annyira jön ki a vonatjegy oda-vissza, mintha kocsival mennének.. Nincs ismerősöd, akinek ha kifizeted a benzint, elvinne titeket?
Hát ezt úgy találtuk ki, hogy mivel vidéken leszünk karácsonykor és 27-én jövünk haza, leszállunk az egyik állomáson, ahova, ha szerencsénk van, akkor el tudja hozni a mostani gazdája a kölyköt.
Na már most több probléma is van. Egyrészt a családom nem tudja, hogy kutyust kapok karácsonyra, mivel nagyon ellenzik a lakásban tartását, úgyhogy nem nagyon tudok magammal olyan dolgot vinni, amiből rájöhetnek, hogy kutyusért megyünk. Szóval ezért gondoltam az összecsukhatós dobozra, mert azt be tudom tenni a bőröndöm aljába. Tálakat azt még talán tudok is vinni, max nem kutyatálat és kimagyarázom.:D Tudom ez most fura, de muszáj így intézni, hogy ne legyen veszekedés.:S Ha pisil/kakil, akkor azzal mit kezdjek a vonaton?:S
Kocsi sajnos egyik ismerősünknek sincs, nem is a pénzzel lenne a gond, mert ha lenne, akkor inkább kifizetném, mert kényelmesebb lenne úgy a kutyusnak is. Valami rongyokat teszek majd még a dobozba. Az elég lesz neki? És a BKV-n kell neki is jegyet venni? Nagyon pici kutya (Kb. 10-15 cm magas még).
Bocsánat, ha butaságokat kérdezek, de valahogy meg kell oldanom és nem tudok kitől tanácsot kérni.:(
Én vinnék egy plédet az ölembe tenném,ott utaztatnám. Vinnék itatótálkát, és törlőkendőt ha kakilva.
A dobozba csak nyüszítene, az is új , a vonat hangja is új, a környezet, a sok ember. Szóval nálad nyugodtan aludni fog. Fontos hogy az utazás előtti órákban ne kapjon enni, mert a riadalom miatt hányhat is.
Tavaly télen vittem busszal-vonattal másfél órán keresztül a kabátom alatt 8 hetes kiskutyát. Aludt végig egész úton. Engem meg előreengedtek az ajtóban, mert csak azt látták, hogy dudorodik a kabátom és azt hitték, hogy terhes vagyok:))))
A nyakamba kötöttem egy hosszú sálat, beleültettem a kiskutyát és rágomboltam a kabátot. Csak az orra hegyét dugta ki, mert hideg volt.
Csak nehogy repülj kutyástól, ha meglátják a szüleid!
Az cuki lehetett!:D
Már nem a szüleimmel lakom, csak még így is sokszor beleszólnak dolgokba, pedig 300 km választ el tőlük!:) Mondtam, hogy bonyolult a helyzet.
A lényeg, hogy ha tudnának a kutyáról, akkor állandóan megpróbálnának lebeszélni róla, mert ők nem szeretik őket és én csak felesleges idegtépésnek tartom!:) Ha meg már meglesz, akkor nincs miről lebeszélni!:P
Amúgy közben elvitték a kutyust, úgyhogy megpróbálok közelebb keresni másikat.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!