Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segitség! Tanácsra van szükség...

Segitség! Tanácsra van szükségem, nagyon félre lett nevelve a kutyám. (? )

Figyelt kérdés
Egy olyan oldalt keresek, ami hivatalos, ahol segitenek, ahol tanácsokat adnak és igazi hozzáértők! Akiknek ez a munkájuk és van weblapjuk is, telefonos segitség akármi csak ne ilyen házi készitésű oldalt adjatok hanem egy normális rendes oldalt. A kutyámat (Amerikai Staffordshire Terrier) nagyon el van tájolódva..nemrég betörtek hozzánk a kutya nem csinált semmit zaj volt, mire lementem már sehol senki csak lábnyomok és nyitva hagytt ajtó a kutya meg csóválja a farkát és vigyorog mintha barátok lennének.. egy vérbeli házörvő kutyábol egy nulla lett...
2011. dec. 2. 16:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A legelső kommentelőnek annyit hogy gratulálok a felfogásához, vagy csak el kéne olvasnia amit irtam..az oldal (műsor) amit ajánlottál pont hogy szeliditésre való..aki meg a kutyaiskolát ajánlotta minek kell ugatni hogy ami pénzbe kerül az már nekem nemis jó? Aztsem tudod hogy milyen ember vagyok és nagyon nem érdekel hogy pénzbe kerülne mivel erre is számitottam a másik meg hogy 9 éves kutyának kutyaiskola?..
2011. dec. 2. 19:15
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát azért az baj, mindegy milyen kutyafajta, hogy az idegent beengedte a házba.Nem is értem mivel tudták lekenyerezni, hogy fogadhatott el bármit is a betörőtől?

Már az apró zörgésre is ugatnia kellett volna, s ha már bementek akár támadhatott volna. akkor is ha tuti barátságos. Lehet hogy közeli ismerősök közül kell keresni a betolakodót.

2011. dec. 2. 19:22
 13/21 anonim ***** válasza:
27%
Utolsóval értek egyet én is.Még a labrador jellemű kutyák is kell ugassanak,ha zajt hallanak,főleg éjjel.Ha nem is támadja a kutya a betörőt,de a zajt kell jelezze.Nem tudhatja,hogy pont ember az,aki éjjel zakatol.Hogy miután bejutott a betolakodó és a kutya,amelyik esetleg nagy emberbarát,nem szökik neki,az érthető forma...De az éjjeli zajokra ennyire ne reagáljon....Saját területén...Sajnos ez a mai kutyatenyésztés tendenciája.Ne bántson senkit,ne ugasson,stb.Maholnap már mindegy,hogy milyen fajtát veszel,csak külsőleg lesz különbség közöttük,a jelleme az egésznek egyforma,báránylélek,lesz.Pedig a kutya egy ragadozó állat,nem egy növényevő,nem szabadna a veleszületett agressziót,bizalmatlanságot kiölni.Csak kordába tartani,határok közé szorítani,de nem kiölni....Persze ehhez egy kis szaktudás igényeltetne,nem hallásból nevelni kutyát.Sajnos egyre több az ilyen eset,ahol a kutya a betolakodót még csak nem is jelzi.És történik ez olyan fajtáknál is,mind gyakrabban s gyakrabban,amelyek ŐV-re,területvédésre voltak kitenyésztve,ösztönösen kellene ezt a munkát végezzék.
2011. dec. 2. 23:26
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

tessék itt van az fci által őrzővédőnek titulált kutyák listája: [link]

a staffi rohadtul nincs benne!!!nem arról kell beszélni h a tenyésztők nem értik a dolgukat.jobban értenek hozzá mint te az biztos.amúgy meg a kedves utolsó hozzászólónak ajánlanám figyelmébe konrád lorenz könyveit, akkor talán nem írna ekkora baromságot h a kutya ragadozó.régen az volt,mielőtt az ember háziasította, de mára már teljesen elvesztette ezt a képességét,ezért látsz csontsovány kóbor kutyát,mert nem képes ellátni magát.kutyavásárlás előtt kellene kicsit tájékozódni,ha csak egyetlen tenyésztőt megkérdezett volna a kérdező akkor elmondták volna neki h a staffi se nem örző,se nem jelzőkutya,ha házőrzésre akarja használni akkor el kell vinnie kutyaiskolába.ennyire egyszerű.aki meg nem ért hozzá az ne beszéljen sületlenségeket.

2011. dec. 3. 00:23
 15/21 anonim ***** válasza:
Én vagyok az,akinek Lorenz könyveit ajánlgassák....És aki nem ért hozzá és sültelenségeket írogat....Hát Kedves Utolsó,te és Lorenz is elég rosszul tudjátok,hogy miért soványak a kóbor kutyák....Hidd el nem azért,mert elvesztették ragadozó képességeiket.És tudom azt is,hogy a AST nem őrző-védő kutya.Sőt,az emberek ellen agresszívitást mutató egyedeket kiszelektálták.DE,csak az a kutya nem jelezz,főleg éjjel,saját területén,amelyik gyenge ösztönökkel rendelkezik,vagy amelyik SÜKET.S ez fajtától függetlenül.Az amstaff is kell jelezzen,akármennyire barátságos is.Ez egy egészséges,erős ösztön,még egy labradornál,vizslánál is.
2011. dec. 3. 09:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Inkább örülnöd kellene, hogy nem egy megbolondított, roncs idegrendszerű staffid van, hanem egy normális kutyád. Miért kellene egyből támadnia? Nincs kiképezve (gondolom én). Kutyaiskolát ajánlanám. Olyan hülyeségekbe ne menj bele, hogy a haverjaid beöltöznek és szétverik a kutyádat, hogy legközelebb támadjon... ugyanis vannak már ilyen fogyatékos ötletek is.
2011. dec. 3. 11:14
 17/21 anonim ***** válasza:
Látom a 23:26-os válaszommal sok "tenyésztő"-nek nevezett személyt megsértettem...Az ilyenek csak külsőre tenyésztenek,a jellem nem számít,csak a szögelések,arányok....Tisztelet a kivétel.
2011. dec. 3. 11:58
 18/21 anonim válasza:
Nem tom ki mondta de miért nyiffana ki a macskakajától.....fehérjedús kaja pont mint a kuty kaja
2011. dec. 3. 12:04
 19/21 anonim ***** válasza:

kedvenc kommentelőmnek mondanám, h az természetesen előfordulhat, h én tévedek,nemegyszer megtörtént már, de konrad lorenz orvosi élettani NOBEl díjat kapott a munkájáért.ennyire nagyképű vagy,vagy rejtett einstein lennél?

a kutya azért nem ehet macskatápot,mert annak magasabb a fehérjeszintje,máshogy van összeállítva.ha sokáig adsz neki macskakaját akkor veseproblémái lesznek.de amúgy ha rákeresel interneten akkor találsz erre információt,ha nekem nem hiszed el.vagy kérdezz meg egy állatorvost.vagy menj be egy hipermarketbe és pár percig filózz el azon h vajon miért éri meg a gyártóknak külön macska és kutyakaját csinálni,ha tök mindegy h mit esznek.nem véletlenül áldoznak rá ennyit a nagy gyártók.mindenki hülye csak én vagyok helikopáté

2011. dec. 3. 13:07
 20/21 anonim ***** válasza:

23:26

akikről te beszélsz azok a szaporítók, akik a pénzért csinálják.egy igazi tenyésztő figyel a vérvonalra,elviszi a kutyáját orvoshoz,hogy minnél több örökletes betegséget szűrjenek ki nála,és a kutya típusának megfelelő versenyeken indítja.tehát egy igazi dobermann tenyésztő például örző védő vizsgát tesz a kutyáival,és nem csak a küllemre megy rá, hanem a használhatóságra is. a szaporítóknak meg mindegy,hogy melyik kutyát pároztatja,az sem számít ha ideggyenge egyedeket pároztat.így aztán a kölykök agresszívak és kezelhetetlenek lehetnek.

2011. dec. 3. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!