Nem veszélyesek ezek a nagy vadászkutyák kisgyerekekre?
első válaszoló vagyok
Persze azért felügyelet nélkül nem hagyom ott a gyerekeket a kutyával
szoktatás kérdése. az előző kutyánk (roti) idejében a hugom még pici volt, ő meg is tanulta, hogy a totyogóra vigyázni kell. a mostani roti már nem találkozik sűrűn gyerekekkel, de ha ez előfordul is, akkor sem durva vagy támadó, csak pl ismerkedésnél nem figyel arra, hogy ha szimatol, akkor ne borítsa fel a gyereket :)
az azonban alapszabály, hogy kutyát sose hagyunk együtt gyerekkel felügyelet nélkül
Nevelés kérdése.
A nagytestű kutyàknak sokkal nagyobb az ingerküszöbük, mint a kisebbeknek. Nem véletlenül vàlasztottam én is bullmasztiffot.
Persze az alap, hogy sosem hagyjuk magára a kutyàt a gyerekkel.
Nekem ez az egyik kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=JJqoTN5LkDs
A mostani kutyámat kicsit félve engedtük össze gyerkőcökkel, mivel nekünk még nincs, így megszokni se tudta. Eredmény: bomba siker :) A kutya lefárasztva, a gyerekek "halálra" nyalva és fáj a hasuk a nevetéstől :D Vagy ezreszer kapott a kezük után (nem agresszívan), mert ugye piszkálták, de a farkát is csóválta ezerrrel meg látszott az egész kutyán, h élvezi. ÉS mikor bekerült egy-egy kezecske a szájába, akkor jól megnyalta, míg a kéz gazdája vissza nem húzta és kezdődött az egész elölről :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!