Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti kinti kutyáknak hányszor...

Ti kinti kutyáknak hányszor adtok enni?

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos golden keverékünk. Szerintem kövér. Kétszer kap enni, reggel és este + nassol. Hiába szólok otthon, hogy elég lesz már egyszer adni enni neki, anyám leszrja, azt mondja, hogy még kicsi.. Orvos is azt mondta, hogy kövér, sőt előző nagytestű kutyánkat is elhízlalták a szüleim, orvos mondta, hogy elég egyszer adni neki.

Ti mit gondoltok?

2011. dec. 1. 16:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Detto ugyanez megy nálunk is, csak nekem a nagyim tömi mindig. Az enyém mondjuk menhelyi keverék, 3 éves lesz lassan, de a menüje:

- reggel 4-5 szelet vékonyra vágott száraz kenyér + jutalomfalat a semmiért.

-délben valami főtt kaja (mondjuk nem túl sok, de azért kis nasi pl csont, vagy zöldség, neki főtt húsleves stb)

-vacsorára a fejadag tápja

Múltkor a szomszéd meg beszórt neki egy zacskó csontot este. Azt hittem megverem, hogy vacsora után (meg úgy általában) miért szór be neki csontot. Azt mondja már máskor is szórt be. Ja mondom tök jó: ha vacsi előtt, akkor ugye a tápot nem eszi meg, ha vacsi után akkor meg túl lesz terhelve a gyomra. Na mindegy ez már tészta már.

2011. dec. 1. 22:52
 22/24 anonim válasza:
10 hónapos nagytestű kutyusnak 1,5 éves koráig nyugodtan lehet adni a kölyöktápot, sőt elméletileg addig is kell neki adni. A Josera Kids alapból tartalmaz zöldkagylót, ez a száraztáp fedezi - ha a tápon lévő mennyiséget kapja - a napi energia és vitamin szükségletét, nem kell neki nagyon semmi kiegészítés. Az össze - vissza adott házi koszt csak bezavarja a táplálkozását, a bélflóráját és többet árt mint használ. A jutalomfalatok mértékkel nyilván adható, de csak jutalmazásként. :)
2011. dec. 2. 09:02
 23/24 anonim ***** válasza:

Napi 2x kap enni, reggel és este, abból az ételből amit mi meghagytunk egy étkezés során, vagy nem ettük meg, és még nincs megromolva csak nem friss és már nem esszük meg, ez szokott lenni csirkemell, csirkecomb, tészta, szendvicsmaradék, felvágottak, ilyesmik.

Nem szoktunk neki tápot adni, heti 1-2x kap 2-3 tojássárgáját, mert van amikor csak a fehérjét eszem meg, szép lesz tőle a szőre. Szokott néha főtt répát, krumplit is kapni, szereti. Évi 2-3x adok neki jutalomfalatot, amikor eszembe jut, hogy vegyek, meg ünnepekkor őt is meglepem vele :D

Jelentem, 8 éves lesz és makk egészséges, semmi belső-külső baja nincs, a fogai és szemei rendben vannak :)

2016. júl. 11. 22:24
 24/24 anonim ***** válasza:
Mi reggel és este adunk neki szerintem felesleges 3x vagy többször adni mivel ha pl adsz neki reggel 7kor és utána délután 3kor szerintem úgy se enné meg a kaját mivel még tele lenne a gyomra a reggelivel
2018. szept. 1. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!