Ti kinti kutyáknak hányszor adtok enni?
Van egy 10 hónapos golden keverékünk. Szerintem kövér. Kétszer kap enni, reggel és este + nassol. Hiába szólok otthon, hogy elég lesz már egyszer adni enni neki, anyám leszrja, azt mondja, hogy még kicsi.. Orvos is azt mondta, hogy kövér, sőt előző nagytestű kutyánkat is elhízlalták a szüleim, orvos mondta, hogy elég egyszer adni neki.
Ti mit gondoltok?
Pedig 8 hónapos kortól 3 éves korig javasolt a napi kétszeri etetés...
Nálatok inkább azzal van a gond, hogy mit kap a kutyus, nem az, hogy hányszor. Teljesen igazad van, hogy a nasit le kéne csökkenteni, plusz szerintem kéne nézni valami jobb száraztápot neki. Josera mondjuk? Az középktegóriás táp, de mégis jó.
Egyébként mennyit van mozgatva a kutyus?
Napi séta megvan?
Fú, megnyugodtam, hogy ilyen sokat foglalkozol/foglalkoztok a kutyussal!:)
Na a tápnál kell kérdeznem pár dolgot:
Goldi keverék ugye a kutyud, méretben kisebb/nagyobb mint a standard golden? Ha mondjuk olyan 35 kg körül van, akkor nagytestű kutyáknak való táp kell neki.
Fontos, hogy van-e ételérzékenysége a kutyusnak. Ha van, akkor sensitive táp kell neki.
Ha válaszolsz, utána tudok adni neked linket, milyen tápot rendelj szerintem!:)
Mivel még 10 hónapos, talán még mehet neki a kölyöktáp:
Ha nem érzékeny a csirkére, akkor ez jó lesz.
Ha érzékeny, akkor felnőtt tápot tudok neked mutatni, legalábbis én csak arról tudok:
Egyébként megkérdezhetem, havonta mennyit költ el az anyukád jutalomfalatokra?
Mert ha sokat, akkor inkább tegyétek azt a pénzt a táp árához és vegyetek egy még jobb, prémiumtápot!
Hát figyelj, most tél van,a fűtéshez kell neki a táp rendesen... Meg még kölyökkutya..
Szerintem a nasit hagyjátok el, a tápot viszont ne csökkentsétek, maximum egy nagyon picivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!