Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rossz gazda lennék?

Rossz gazda lennék?

Figyelt kérdés

Igazából előre is bocsánatot kell ,hogy kérjek mert félig meddig családi kapcsolat.,,kedves2 családom szerint éheztetem,mert napi 3-4 szer kap kaját(nem a legminőségibb,de táp),szerintük ez kevés,és nagyon sovány a kutya.Napokban megfigyeltem,hogy ha adtam neki kaját rosszul volt egész éljel ,hányt ment a hasa meg volt puffadva.Kiderült azért mert ők is adnak neki kaját!Holott megkértem őket,hogy NE! Mert nem jó neki ez,csak rosszul van.

Erre megkaptam,hogy Ő csak egy kutya nem egy gyerek,mit érdekel engem,hogy adnak,mert Én igen is éheztetem!Fokhagymát is nyomtak le a torkán,mert szerintük férges.Holott meg van minden oltása és nem férges!Amúgy is ha az lenne akkor is féreghajtót adnék neki.Erre jött hogy mindegy neki az is mert jó az...

Ilyen rossz gazda lennék?

2011. nov. 30. 21:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz gazdi. A családod maradi...
2011. nov. 30. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kutyád? A mieink felnőttek és 1-szer kapnak mikor mit. Az egyik nálunk is sovány. Nem tudjuk miért. Féreghajtó sem használt nála, de jól van amúgy, eszik rendesen meg minden (bár már öregszik is szegénykém). Szerintem nem vagy rossz gazdi. Adj neki valami mást is tápon kívül. Lehet azért nem hízik. Bár attól is függ mennyit adsz és milyen kutyának.
2011. nov. 30. 21:54
 3/9 A kérdező kommentje:
kölyök még, normálisan a napi adagját kapja + még szokott kapni konzervet,husit-rizst...mikor mit egy kicsit.De nem konyhamalacnak a akarom!Ők ezt nem értik.
2011. nov. 30. 21:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a napi egy hús kaját vezesd be (mégis csak ragadozó) és teljesen jó gazda leszel.

A családod pedig szoktasd le a nassoltatásról, mert nem vezet semmi jóra, tapasztalat.

2011. nov. 30. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
velem hasonló a volt helyzet, bár nem ennyire drasztikus... Én prémium táppal etetek, így nem kell a kutyának olyan nagy adag, mert abból mindent tud hasznosítani. A táp csomagolásán lévő útmutató szerint adagolom a kis 300 grammját, és ez a családom szerint nagyon kevés. Ők is azt mondták, hogy éheztetem, de észérvekkel meggyőztem őket. Az egyik hülye ismerősömnek nem lehetett megmagyarázni, neki csak "odavágtam", hogy amíg a kutyát én vettem, én fizetem minden költségét, oltását, addig ne szóljon bele a "dolgomba". Van akinek nem lehet máshogy elmagyarázni.. Próbáld meg te is elmagyarázni a családodnak, hogy miért is kap ennyit, vagy beszélj az állatorvossal, ő majd igazolni fogja, hogy nem éhezteted a kutyád, és egy szakembernek talán jobban hisznek.. (én mondjuk már első naptól bevezettem, hogy asztal, konyhapult mellől senkitől nem kap kaját, bármilyen esdeklő is a tekintete, így pár nap alatt már nyugodtan aludt a lábunknál főzés és vacsi közben. részben ez is megnyugtatta a családot :) jó gazda vagy ne félj :)
2011. nov. 30. 22:18
 6/9 A kérdező kommentje:

Nálam se kaphat csak úgy kaját mikor eszek,eszünk.De ők nem értik meg,hogy a doki is megmondta,hogy kicsit soványabb a többinél de megnézte és mondta,hogy összesen 1 - 1,5 kg -t kell híznia.Ami mint mondta még a teljesen normális kategória,mert minden kutya más,és Ő nem akart enni mikor hazahoztam.

Mondtam már azt is ,hogy amég az Én nevemen van Én fizetem minden kiadását addig csönd mindenkinek a neve,de nem érdekli őket.

2011. nov. 30. 22:59
 7/9 Gabi86 ***** válasza:
Nekem 5 kutyám van és mindet egyformán etetem,de valamelyik kicsit vékonyabb,másik kicsit "kövérebb",de nem is egyforma a mozgásigégyük.Valamelyik többet mozog valamelyik 2 kör után elfárad,és inkább lustizik.De a kicsit kövérebb az fogócskánál is inkább kivárja míg a banda odaér és akkor "támad"!Ezzel csak azt akartam szemléltetni hogy minden kutya más és más.Úgyhogy nem vagy rossz gazdi.A családoddal nem tudom mit kezdj.Sajna nem tudok tanácsot adni.
2011. nov. 30. 23:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Tudasd még a kedves családoddal, hogy hagyma, fokhagyma szigorúan tilos a kutyának, ugyanúgy, mint a csoki, a szőlő, a mazsola, és még van néhány kutyák számára méreg.

Ha hány a kutyád, akkor ne takarítsd fel utána, majd elmegy a kedvük a nassoltatástól és a mérgezéstől.

2011. dec. 1. 01:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem érdekli,hogy hány,szerintük azért mert nem adok neki kaját és ezért rosszul van!

Ha rókázik vagy megy a hasa egyből azért is hallgatok ,hogy szedd már fel!Ugyanis próbáltam már,hogy direkt szemét módon otthagyom díszelegni a következményt,de csak Én voltam lebaccva!

A legnevetségesebb,hogy ,,felnőtt" emberekről beszélek.

2011. dec. 1. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!