óriás Schnauzer, német juhász vagy rottweiler?
sziasztok!
Mind három fajta tetszik.
Írok pár szempontot írjátok már le mindhárom kutyának arról a szempontról hogyan viseli,mennyi kell neki,stb.
szempontok:
mozgékonyság(kmben kb)
kezelhetőség (kan is)
más kutyákkal viszony
kiképezhetőség,tanítás
házörzés
amiket én tudok adni:
Tavasztól őszig(ameddig nincs ennyire hideg és mondjuk 17:00-ig világos van)
egész nap kinnt lehet a kutya nagy portán,1 óra intenzív mozgás(kb 5-7 km),10-15perc tanítás,30perc játék
és hétvégén kutyasuli
ilyenkor télen november 01-február 29-ig (ameddig hideg van és 17:00nál hamarabb sötétedik
30 perc intenzív mozgás (3 km)10 perc tanítás,20 perc játék,hétvégén kutyasuli
Hétvégén persze mindig van rá napi séta 6-10 km(hosszabb túra)kutyasuli,
,1 óra játék,
szerintetek ilyen körülméynek között melyik a legjobb kutya?
melyik a legkönyebben kezelhető kutya a fenti 3 közül,a schnauzer,nem?
Ha egy jól tanítható,eszméletlenül gazdaszerető és rendkívül strapabíró kutyára vágysz,akkor válaszd az óriás snacit.Én 20 éve foglalkozom snacikkal,de.......
Azt nem lehet leírni,milyen egy jó snaci.Most ezt nem elfogultságból mondom.Komolyan.Előtte nj-m volt nekem is,de a snaci mérföldekkel megelőzi.Az biztos,hogy a bundáját trimmelni és nyírni kell,de hidd el megéri!!!
Aki egyszer belekóstol a snaciba,annak más kutya nem fog kelleni.Minden snacis ezt mondja.
Te döntsd el,én a snacit javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!