Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet törzskönyve a kutyámnak?...

Lehet törzskönyve a kutyámnak? FONTOS!

Figyelt kérdés

3hónapos Labradoromnak szeretnék törzskönyvet, de a szüleinek nincsen. Akkor az én kutyusomnak lehet?

Mert nem tenyésztőtől vettem a kutyát csak simán az internetről néztem ki megvettem és annyi. De fajtiszta meg minden a Labradorom.

2011. nov. 29. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A józsef városi piacon már hamis útlevelet is kapsz!

Ránézésre szerinted én tudnám hogy neked kik a szüleid??

pff.... :/ A törzskönyvnek az a lényege, hogy ott vannak benne a szülők meg azok szülei. Ezt ránézésre sehogy nem lehet!

Kedves kérdező, egy szakembert kérdezz, mert itt sok tudatlan ember van, aki nem mond jó választ! De hidd el, nem lehet törzskönyvet csináltatni, ha a szülőknek nincs törzskönyve. Még ha csak az egyik szülőnek van , akkor sem!

A nagybátyjám tenyészt, és hidd el, így működik!

Ha meg mindenképp ragaszkodsz a törzskönyvhöz, menny el a 8. kerületbe, és vegyél egyet a József city-be- ahogy a kedves válaszoló mondta. De ne felejts el venni hamis jogsit!

2011. nov. 29. 16:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem attól törzskönyves egy kutya, hogy van -e törzskönyve vagy nincs! Ez a kettő két dolog! Egy fajtatiszta kutya csak akkor kaphat törzskönyvet, ha a szülőknek van törzskönyve!
2011. nov. 29. 16:32
 13/20 anonim ***** válasza:

Második! Akkor az csak is úgy lehetett, h aki vették a malamutot, felhivták a tenyésztőt, ahol vették, és azoknak a szüleinek volt törzskönyve! De másképp nem lehetséges!

Ránézésre sehogy!

2011. nov. 29. 16:34
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

szia!

Ezt úgy hívják, hogy B törzskönyv, és a magyar fajták között is már csak a mudinak csinálnak ilyet! Retrievernek semmiképpen!

2011. nov. 29. 17:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, és erről kár vitát nyitni.

3 hónapos kutyának akkor is csak DNS vizsgálattal tudnál csináltatni törzskönyvet, ha a szülei törzskönyvesek lennének. De mivel nem azok, így innentől nincs miről beszélni.

A tk nem csak egy papír, amire rá van írva, hogy labrador. A tk. több generációra visszamenőleg igazolja, hogy a kutyák tenyészszemlén részt vettek, egészségesek, és a fajta standardek mindenben megfeleltek.

Én megértem, ha ez kezdő kutyatartóként nem egészen egyértelmű és világos, de a törzskönyvezésnek szigorú feltételei vannak.

Ettől még lehet a kutyád egy gyönyörű labrador, de hivatalosan a törzskönyv nélküli kutyák csak fajta jellegű keverékek.

Te sem kapsz amerikai állampolgárságot azért, mert azt mondod, hogy amerikai vagy, és a szüleid azok. (pláne, ha ők sem tudják bizonyítani) Te sem mehetsz diplomázni, ha nem vizsgáztál le korábban minden tantárgyból, és ezt nem tudod az indexel bizonyítani:)

Kicsit hülye példák, de remélem érted a lényeget:) Itt egy hivatalos iratról beszélünk, amit nem állítanak ki ránézésre.

De azt megkérdezhetem, hogy miért lenne szükséged törzskönyvre?

2011. nov. 29. 18:48
 16/20 A kérdező kommentje:
ha már ilyen szépen helyesen írsz akkor mutasd már meg, hogy hol említettem meg azt, hogy a kutyám nem fajtiszta?:)
2011. nov. 30. 15:44
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem tudod bizonyítani semmivel h fajTAtiszta.

(tudod, faj=kutya, fajta=németjuhász, labrador, uszkár..stb.) Én ismertem bizonyítottan utcai vegyest, aki kiköpött golden volt, pedig nem volt az.

A tk. a kutyád múltja.

Egyébiránt miért akarnál neki törzskönyvet ha a megvásárlásánál ez nem volt szempont h ennyi igényesség legyen benned h olyan helyről nem veszel kutyát ahol nem "alapfelszereltség" a tk?

2011. nov. 30. 16:41
 18/20 anonim ***** válasza:

[link]

Érdekelne a véleményed a kutyámról.

2011. nov. 30. 20:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez valószínű nem fajtiszta, ha az is, igen nagy hiba hogy kapott tk-t, a tenyésztőjét lőjék le :)
2012. febr. 14. 23:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Fúj! De a nyírás szép
2012. febr. 14. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!