Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet e törzskönyve a kutyámna...

Lehet e törzskönyve a kutyámnak vagy a kölykeinek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a kutyám elmúlt 1 éves. Tavasszal fedeztetni akarom, a kölyköknek törzskönyvet szeretnék,ha már az enyémnek nem sikerülne, de a kan kutyának sincs törzskönyve. :S
2010. okt. 14. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet. 6 hónapos korig lehet törzskönyvet lekérni, utána már csak DNS vizsgálattal.

Így értelemszerűen ha a kan vagy a szuka közül egyik kutyának nincs törzskönyve, a kicsiknek se lehet.

2010. okt. 14. 14:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet már neki megcsináltatni. Ugye nem akarsz szaporitani?
2010. okt. 14. 14:49
 3/10 A kérdező kommentje:
De, ezért akartam volna neki törzskönyvet. És valami igazolást, hogy fajtatiszta vagy valamit tudtok ajánlani??
2010. okt. 14. 15:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, mert a törzskönyvben az ősök törzskönyvi neve szerepel és ha nincs a szülőknek törzskönyve akkor nem tudnak mit írni bele. A törzskönyvvel nyomon vezethető a kutya családfája, így biztosak lehetünk benne, hogy a kutya fajtatiszta.
2010. okt. 14. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen igazolás, mivel ezt ránézésre senki nem tudja megállapítani.
2010. okt. 14. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

Nettyke kutyája már élete első tüzelésekor ellett, mert nem tudtak rá vigyázni. Nettyke, nem tennéd meg azt a szívességet gyakorlatilag mindenkinek, hogy ivartalaníttatod azt a szerencsétlent???

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1220420-hany-..

"Nettyke654 válasza:

Szerintem senkit nem kell okolni és lenézni. Nekem a kutyám az első tüzelésnél fialt. :S Az egész család a kutya körül forgott, hogy vigyázzon rá, de nekünk is van egy kan kutyának és a szomszédnak meg 2 kan kutyája van. Nem lehet bezárva egész nap. Ki kellett engedni, de hiába zártuk be helyette a kant, átjött a szomszéd dögje és ennyi volt. Onnantól nem volt mit tenni."

2010. okt. 14. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Önmagában a törzskönyv amúgy sem elegendő ahhoz, hogy ne legyél szaporító. A legtöbb törzskönyvezett kutyának sohasem lesznek utódaik, csak azon keveseknek, akik rendelkeznek a szükséges minősítésekkel.
2010. okt. 14. 21:40
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves 17:12!

Képzeld el NEM! Senkinek semmi joga beleszólni, hogy mit csinálok, én csak tanácsot kértem, de a te válaszod még csak meg sem közelíti a kérdésemet! Amúgy honnan tudod, hogy hány kutyám van???? XD De utálom az ilyen okoskodó embereket!

2010. okt. 15. 10:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Beleszólni nincs joga senkinek. De ahhoz lesz majd joga, hogy a nálad megszülető szerencsétleneket a sintértelepről, út széléről és más helyekről összeszedje, ugye??
2010. okt. 15. 12:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Idefigyelj kedves 12:05!

Egyáltalán nem ismersz, arról meg nem tehetek, hogy ha megveszi valaki és utána kilöki. Nagyon sokan várnák, hogy kölyke szülessen a kutyámnak, mert a házunk mellett tartják a kutyaviadalokat. De olyanoknak biztos nem fogom odaadni tudod! Szóval engem te csak ne ítélj el, mert nem ismersz!!!

A többieknek meg köszönöm szépen a válaszokat!

Puszi :)

2010. okt. 16. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!