Elegem van! Ilyenkor ki a hibás? Nagyon bunkó voltam? A kislányom rendszeresen belelép a kutyapiszokba.
A ház körül ahol lakunk van 1park,és mellette a játszótér,ami nincs elkerítve, a homokba és a hintánál is áll a kutyasz@r!
A kislányom rendszerességgel belemegy,nem tudom mindig észrevenni,főleg ha kicsit eltávolodik tőlem. Most is ez történt,és elöntötte az agyamat a köd. Pont akkor piszkított oda nem messze tőlünk egy nagy kutya,én meg az idegtől rákiabáltam a gazdájára hogy szedje fel,és megmutattam neki a lányom bakancsát.
Unom már hogy majdnem minden áldott nap,kutyasz@re súrolok a lányom cipőjéről. Gusztustalan és hányingerem van tőle!
Igen ebben igazad van,ezért nem is engedem a gyereket a homokba játszani,csak hintázni szokott!
De mivel a környékünkön ez az egyetlen játszótér,itt tud a gyerek egy kicsit szaladgálni,az utcára vagy a járdára mégsem vihetem!
Teljesen igazad van. A gyerek biztonsága az első ... én még a közterületest is rájuk hívnám, ha a játszótéren sz@aratják a kutyát. Az ilyen felelötlen emberek a kutyások szégyenei.
Mondom ezt gyerek nélkül, fanatikus kutyás létemre. Amikor mi sétálunk, pont utba esik a játszótér, de kikerüljük.
teljesen megértelek kedves kérdező. és ezt kutyás gazdiként mondom (nincs gyerekem )
soha nem viszem a kutyámat még a játszótér közelébe sem, de hálistennek , nálunk el van kerítve a játszótér, tehát ha elvan engedve a kutyám , akkor se tud bemenni , nem mintha beakarna :) szóval , én parkokban , járdáról felszedem a kakit, csak a rétről nem.
én is mérges voltam a múltkor, mikor a kutyám tappancsáról moshattam le a sz@rt... plusz az én cipőm talpáról is...
Én megértelek, én is robbantam már, amikor a gyerekek sokadjára léptek kutyakakába.
De nálunk olyan is volt, hogy a póráz nélkül sétáltatott kutya gazdája odaszólt egy anyukának aki mellett totyogott a gyereke, hogy fogja meg a gyerekét, mert a kutyája harap!
Normális?????
Anyukámat megrugdosta egy nő, akinek a kutyája nekirontott a gyerekekre (játszani akart a dán dogocska - a mellemig ért amúgy - a 2 évesemmel meg a babakocsiban fekvő picivel), anyukám meg elhúzta a gyerekeket. Na akkor volt üvöltés, torkom szakadtából. Bocsánatot is kért a nő utána.
De lökte már bele a sárba a gyerekemet kutya: mellettem állt, meg se moccant, várta hogy a kicsit bekössem a babakocsiba. Erre nekirohant egy kutya, a gyerek pedig repült a sárba, tiszta mocsok lett. Na és nem a játszótérre készültünk, ahol eleve koszos lehetett volna, alig tudtam letisztogatni.
A másik, amit nem értek: miért jó az, ha a gazdik engedik, hogy a gyerek felé kétszázzal nekirontson egy kutya (nem támadásról beszélek, hanem játékról), a gyerek megrémül, erre azt mondják nekem, hogy nem kéne a gyereket arra nevelni, hogy féljen az állatoktól. Basszus, mit csináljak, a gyerek ott fossa össze magát a rémülettől, ő csak azt látja, hogy egy hatalmas állat szalad felé, amelyik akkora vagy nagyobb mint ő maga??? Épp ettől fognak félni. A nagyobbnak volt egy időszaka kb 1,5-2 évesen, amikor ha messziről meglátott egy kutyát, sikoltozni kezdett. Hiába nyugattam, meg mondtam, hogy nem bánt a kuytus, messze is van és pórázon, csak félt... Végül egy olyan gazdi segített, akinek volt hasonló korú gyereke és két nagyon jól nevelt nagytestű kutyája, hogy a lányom ne rettegjen végre.
Azért ne hasonlítsuk már össze egy kutya és egy ember ürítési dolgait, egy állat nem nézi hova kakál, viszont egy gyereken pelenka van, vagy ha nincs, akkor a wc-be kakil. :-)
(utolsó kérdező komment nyomán)
Egyébként meg igazad van, kedves kérdező, de az összehasonlításodon jót mosolyogtam. :-)))
Igen az állat nem nézi,de azért van a gazdája hogy "rendet tegyen utána"!
Én is megtehetném hogy a járda közepén legugoltatom a lányomat,oszt otthagyom a "produktumot"! Miben más a kettő? A pelenka meg olyan drága! (:-)
Pesti vagyok: Minap a Duna-parton egy mopsz piszkitot, elég finyás ürge sétáltatta.szinte felháborodott h a kutyája piszkit...hát gondoltuk ő is ott hagyja...de felszedte. nagoyn meglepődtünk...de ennek alapnak kéne lennie!
Belvárosban sokszor a járda kellős közepén kell kerülgetni! de amikor a parton egy bokor tövéből is kiszedik akkor a járda közepéről miért lenne nehéz..pedig kötelező.
Én is összeszedem a kutyám után...Nem szeretem csinálni, dehogy egy gyerek tapicskoljon benne, vagy fogdossa...Gyerekkoromba hugom szinte vadászta a kutyapiszkokat:D szerencsére hamar kinőtte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!