Mit tegyek, könyörgöm valaki adjon tanácsot?
ha meg akarod szüntetni a problémát, akkor nézz utána az okának: miért ugat a kutya?
nyilván nem a lehetséges betörőket ugatja, ha egész nap be nem áll a szája, inkább csak unatkozik. van foglalkozva vele? lemozgatják? kap feladatokat? ha testben és mentálisan hulla vagy, akkor neked sincs kedved dorbézolni - a kutyának sem lesz.
ha viszont a testvéred továbbra sem hajlandó rendesen foglalkozni a kutyájával, akkor javaslom az ugatásgátló nyakörvet. többféle típus van, akad köztük durvább (elektromos impulzus) és barátságosabb is (ultrahangos), tudsz választani, és a pihenésed idejére felrakhatod rá (nem szabad egész napra rajta hagyni!). egy idő után megtanulja, hogy ha rajta van az ugatásgátló, akkor csöndben kell maradni, és elég lesz a "placebó" nyakörv is.
zavar a tesód kutyája? kapd el a tesód! vagy tüntesd el a kutyát!
persze van rá megoldás de ,ahhoz foglalkozni kéne az állattal napi szinten !!!
gondolom ez nem menne ( hiszen nem a te kutyád, a tesód meg ezek szerint szar..ik rá)
az ugatásgátló nyakörv megoldás lehet ideiglenesen !!!
az állandó ugatás ,komoly stresszt,és problémát jelent,mivel beszélni nem tud!
sajnos a kutya nem hibás, így őt hibáztatni butaság!
menjen a kutya, sajnos ez a megoldás( gondolom, mert a gazdája NEM FOGLALKOZIK VELE, és gyanítom nem is fog )
vagy ,tanulj meg ugatásra elaludni:)
Az én kutyám alszik éjszaka. Persze éberen, ha hall valamit, megy körülnéz, jelez, de csak akkor ha tényleg van valami!
Egyébként pedig szunyókál.
Szegény kutya azért ugat éjszaka, mert így legalább kap egy kis figyelmet meg számára ez a napi program.
Szólj, ha tévedek, de szerintem keveset foglalkoztok a kutyussal.
este jól lekéne fárasztani és akkor aludni fog este..mond meg tesódnak hogy fárassza le vagy beszélsz anyukátokkal hogy menjen a kutya mert te nem bírod az ugatását..
tesóm azt csinált hogy lett egy kutyája és mostanság nem akarja levinni sétáltatni vagy hétvégéken én hamarabb kellek ő meg 11 kor ,nyilván én leviszem az ő kutyáját meg a sajátomat is ..mondtam anyának beszéljen vele hogy megy a kutya a háztól ha mindig nekem kell mind2 kutyát levinni azóta már csak ritkán fordul elő hogy én viszem mind2..
nem lenne gond 2 kutyát sétáltatni csak az övé kölyök és mindig menne meg játszana az én kutyám idős és ő szépen mellettem sétál..
de ha a házba akar bemenni azért ugat akkor engedjétek be és szoktasátok úgy hogy csak az előszobába maradjon..
Ezt én úgy oldottam meg, hogy 2-szer nyakon öntöttem a kutyámat egy fél kancsó vízzel és rászóltam, hogy csend legyen, azóta nem ugat feleslegesen. Az a baj, hogy ehhez a módszerhez már hideg van, megfázhat a kutya.
Sajnos vannak ilyen ugatós kutyák, a miénk is ilyen volt, hiába fárasztottam le, nem ért semmit, legfeljebb fekve ugatott. Nagyon bosszantó volt, nem magunk miatt, hanem a szomszédok miatt. tudtam, hogy nem tudnak pihenni Ők sem.
Nyugodtan le lehet pontozni, a módszer akkor is hatásos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!