Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert viselkedik igy?

Miert viselkedik igy?

Figyelt kérdés

A kerdes kicsit felreertheto.

Egy kan nemetjuhasz kutyam van.Teljesen kiszamithato.En vagyok a falkavezer.

Vissza tudom hivni,akarkit tamadna is meg,de ha szolok,akkor nem is megy tamadni.Okos kutya, habar igaz,hogy 7 eves.

Azt tortent,hogy bejott az udvarunkra egy reszeg ember.

Felidegesitette a kutyamat,ugy hogy vicsorgott ra.Es ezek utan a szavam ellenere odament,es megsimogatta.

Ezzel nincs semmi gond,de maskor nem nagyon ugatott egy idegent sem a kutyam,de ha bejott valaki, es raadasul nem is boszontotta, akkor mar figyelmesztetett,es ha ugyis bent maradt(rosszabb esetben kozeledett,vagy pl. valamilyen orat akart leolvasni,akkor tamadott/igaz,hogy ilyenkor csak megmutatja hogy "ki az ur a haznal",tehat nem harapja meg hanem ledonti,amire megijednek es elmennek.Persze mire en is eszreveszem ,akkor visszahivom a kutyat,hogy ne harapja meg.)

A reszeg embert azert nem tamadta/figyelmeztette,mert ott voltam a kornyeken ,vagy azert ,mert a reszeg ember nem felt tole?

-es meg volt egy erdekes megfigyelesem,az,hogy felrakta ra a ket mancsat es elkezdte mozgatni a feneket.(szepen megfogalmazva)

2011. nov. 25. 16:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Bocsi az ekezetekert!

A valaszokat elore is koszonom!(zold kez)

2011. nov. 25. 16:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát figyelj. Pedig a részeg embereket amúgy se szeretik se kutyák se a lovak. Lehet hogy számított hogy ott voltál. A kutya ösztönösen megérzi ha valaki fél. És ha valaki bátrabb mint a kutya és a kutya úgy érzi hogy erősebb nála az a valaki akkor alávetettséget mutat felé. Persze nyilván tudta hogy te is ott vagy ezért normálisan viselkedett, rád bízta magát, és mivel te is ott voltál ezért tudta hogy nem kell bántania mert te tudod hogy ő ott van. Na szóval remélem értetted amit mondtam! :DD

Egy kérdés feléd: Hogy megy be hozzátok csak úgy egy részeg idegen??? :OO

2011. nov. 25. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tévedek, de én így gondolom, hogy...

Mivel te vagy a falkavezér és ott voltál, amikor mindez történt, a te dolgod megvédeni a falkát. Ő lehet, hogy úgy gondolta, neki itt már nincs dolga, maximum parancsra támadni.

A többi esetben véleményem szerint azért volt másképp, mert ott még nem voltál jelen.

De lehet, hogy tévedek, még nem igazán ismerem az ÖV-s kutyák viselkedését házőrzéskor :)

2011. nov. 25. 16:53
 4/11 A kérdező kommentje:

autoval bejottem, es nyitva maradt a kapu.

Persze kutyus nem megy ki,mert megvan tanitva.Amig nem tudta,hogy nem szabad,addig mindig odafigyeltem ezekre a dolgokra.

2011. nov. 25. 16:57
 5/11 Akiteki ***** válasza:
Sajnos ez nálunk is így van. Ha én kimegyek,akkor már átadja a feladatot: majd a főnök elintézi. Be kéne iratkoznunk ŐV képzésre.
2011. nov. 25. 17:22
 6/11 anonim ***** válasza:
45%

A jól nevelt kutya abban a pillanatban, ahogy a színre lép a gazdája, már nem önállóan cselekszik, hanem várja, mit jelez a gazda.

Ha jól értelmezem az utolsó mondatodat,párzó mozgást végzett a részegen. Ez attól lehetett, hogy tüzelő szuka közelében volt előtte a részeg.

2011. nov. 25. 17:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondaton én teljesen átsiklottam... :D
2011. nov. 25. 18:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát azt értem,hogy a gazdi jelenlétében nem támad egy jól nevelt kutya,de azért,amiért ott van a gazdi,attól még lehetne továbbra is bizalmatlan....Az a kutya,ha hagyta,hogy egy idegen,részeg ember,saját területén belül megsimogassa,akkor annak már adhatja az ember a támadó parancsot....Legfeljebb farok csóválva odamegy az illetőhöz,de a védést el lehet felejteni.
2011. nov. 26. 07:27
 9/11 A kérdező kommentje:

viszont azelott ugatta,meg vicsiorgott ra.

Amugy ezert lepodtem meg,mert nagyon ilyeszto tud lenni,amikor tamad.

Volt mar olyan,hogy este mentem haza egy sotet utcaban/kutyaval a bal felemen/ es csak keves vilagitas volt ,nem latszott a kutya nagyon,es megtamadott minket egy ember,kessel,penzt kovetelve.Abban a pillanatban a kutya felugrott a nyakara(az ember kiejtette a kest felelmeben).Ha ugyan az az ember mondjuk jozanon jon be(azota kiprobaltuk),akkor mar odaig sem jutnak el,hogy boszontani tudja,mert mar egybol felemetes,es nem mer kozel menni hozza.Talan reszegen nem felt tole,de a kutya megiscsak figyelmeztette nem tamadott.

2011. nov. 26. 13:50
 10/11 anonim ***** válasza:
69%
Egy kicsit sántít ez az utolsó történet.....Olyan Rex felügyelő beütése van azzal az ijedtében kiejtett késnek...De ha te azt írod,hogy megvéd,akkor semmi gond,ne törd a fejed,hogy miért csinálta azt akkor.Vagy nem teljesen így történtek a dolgok,ahogy írod??
2011. nov. 26. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!