Mit tegyek, ha valaki az én kutyámat szeretné az övének a "párjának"?
Kan kutyám van és már kaptam rá célzásokat, hogy szeretnének tőle kiskutyákat.
Igazából nem tudom, hogy ivartalanítsam a kutyusom vagy sem, rengeteg különböző véleményt kaptam már a témában, bizonytalan vagyok. Ha nem ivartalanítom a kutyusom, akkor viszont nem fog hiányozni a fedezés az életéből?
Erről is sokféle álláspontot hallottam, van aki azt mondja, ha sose fedez, akkor nem is hiányzik neki, van aki az ellenkezőjét.
Szerintetek belemenjek, hogy fedezzen a kutyám egy vele azonos fajtájú ebet? Pénzt nem kérnék érte, csak akkor engedném, ha erre tényleg szüksége van a kutyámnak.
(Bár én úgy tudom, hogy a párzás a kutyáknak kellemetlen)
"De az ivartalanítástól nem fog megváltozni a jelleme, személyisége?"
De, kezelhetőbb lesz. Fedezés után viszont pont ellentétes tapasztalatokról számolnak be a gazdik, tehát inkább kezelhetetlen lesz, van akinek agresszívabb lett a kutyája más kanokkal. Ha nagytaestű, akkor diszplázia szűrés KÖTELEZŐ! Emellett kiállítások, tenyészszemle... Szóval százezreket költessz a kutyára mielőtt még fedezhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!