Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S.! Az állatorvos...

S. O. S.! Az állatorvos rosszul varrta össze a kutyámat?

Figyelt kérdés

Pontosan 8 napja édesapám sétáltatta a kutyámat (közepes termetű, hosszú szőrű fajta), amikor is egy pitbull minden előzmény nélkül (a gazdája nem tartotta pórázon...) nekiugrott, és borzalmasan megtépte. A nyakánál egy kb. 10 centis részen széttépte a bőrt (ezen kívül fent a marjánál 5 centi, és még egy 5 centis kiharapott darab a testén), és a város legjobb állatorvosához rohant vele édesapám. A doki 20000Ft-ot kért a műtétért, és mondta apum, hogy hagyott "lyukakat", hogy a felesleges genny tudjon távozni. Nem tudom, ez az eljárás helyes-e, embernél ugyan ilyenkor becsövezik azt. Kapott antibiotikumot abból most fogy el a 2. levél (16 szemes, 2x1). Az aggályom a következő...

Sajnos én csak tegnap előtt jöttem vissza az üzleti utamról, és az alábbiakat tapasztaltam...

A nyakán lévő seb nem hogy összeforrt volna, hanem brutálisan szét van válva, a seb szinte teljesen nyitva van, az élő hús totálisan látszik. Próbáltam megtapogatni, és a ficegő bőrdarabot keménynek találom, arra tippelek, hogy "leszáradt", vagy csak a a rászáradt vértől ilyen kemény? ugyanis a doki NEM BOROTVÁLTA LE körülötte a szőrt, megfürdetni ugye nem lehet, és így most agy néz ki...

A kutya az első pár napban nagyon bágyadt volt, pár napig alig evett-ivott, már teljesen jól van, ugrabugrál, elvan, eszik, mintha mi sem történt volna...

Ma délután rendel az állatorvos, most én megyek el vele. Szerintetek mire számítsak? Újabb műtét? Újra 20000Ft (tudom, hogy nem a pénz a fontos ilyenkor, de 2 hét alatt 40000Ft nagyon sok kiadás egy pancser s*ggfej miatt...)?

A doki szerint csak a bőr sérült, a szövetek nem.

2011. nov. 21. 10:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%
Amennyiben tudjátok, hogy hol lakik a pi bull gazdája, az lenne az első, hogy odamennék két megtermett haverral, hogy legyen szíves a költségeket kifizetni.
2011. nov. 21. 10:47
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem volt apumnak egyik sem ismerős, és az eset után elszaladt a kutyával együtt... Nagy városban élünk :(
2011. nov. 21. 10:50
 3/20 anonim ***** válasza:
Nemrég nekem is beteg volt a kutyám, igaz nem verekedésből adódott a baj. Lényeg a lényeg, hogy egy gennyes gyulladás volt a hasán, amit direkt nem varrt össze a doki, hogy ki tudjon jönni belőle a genny. Azt javasolta, hogy kristálycukrot szórjunk minden este a sebébe, mert az segíti a seb gyógyulását. Igaza volt, a seb kb. 4 hét alatt teljesen szépen begyógyult! Természetesen szedett antibiotikumot is a kutyus.
2011. nov. 21. 10:50
 4/20 A kérdező kommentje:
Előző! Ez a seb olyan gyerektenyérnyi nagyságú, és ficeg a bőrdarab rajta, ami ráfeküdne. Nálatok is ilyesmi volt?
2011. nov. 21. 10:51
 5/20 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés... Szőr szerintetek lesz a helyén? Jó, ez annyira nem fontos, tök mindegy, ha kopasz marad, de mégis mire számítsak?
2011. nov. 21. 10:52
 6/20 anonim ***** válasza:
Nem, nálunk kisebb volt a seb, kb. akkor volt a lyuk, mint egy 100 forintos pénzérme. A bőr a seb körül elhalt, majd levált, ugyan nem ficegett, mert nem volt olyan nagy, majd az új bőr hamar kialakult. Kérdezz rá a dokinál a kristálycukorra, hogy a ti esetetekben segíthet-e?
2011. nov. 21. 10:53
 7/20 anonim ***** válasza:
Szerintem 90%, hogy lesz új szőre a kutyusnak.
2011. nov. 21. 10:54
 8/20 Akiteki ***** válasza:
94%

8 nap alatt már teljesen be kellett volna gyógyulnia a sebnek. Az állatorvos elrontotta vagy a kutya kivakarta.

Vigyétek egy másik orvoshoz.

A varrás után ajánlom a Kék Lukács kenőcsöt. Az én kutyám fennakadt egy faágban néhány hete. Tenyérnyi helyen hiányzott a bőre. Az orvos összevarrta, de a kutyám két nap alatt kivakarta. Előtte meg közben és utána is kenegettem a kenőccsel, most már a szőr is visszanőtt és szinte semmi nem látszik.

2011. nov. 21. 11:04
 9/20 A kérdező kommentje:

Szia!

A Kék Lukács kenőcsben nem hipermangán kristály van? Egyik tenyésztő ismerősöm ezt ajánlotta, vízzel hígítva, hogy ezt a tinktúrát csepegtessem rá, de nem mertem tenni rá semmit.

2011. nov. 21. 11:14
 10/20 anonim ***** válasza:
18%

NE a 11:14-re hallgass, hanem elöször is vidd vissza oda, ahol mütötték, és azt az orvost kérdezd meg. De egyébként rendbe fog jönni a kutya, mivel nagy seb volt, ezért lassabban nö össze. Ha a kutyád eltüri, hogy "megtapogasd" a sebet, akkor már erösen gyógyult, másképp igencsak fájna neki. Az, hogy a bör részben elhalt, normális, eddig is csak azért volt odavarrva, hogy védje a sebet. Idövel vissza fog nöni a bör is, meg a szöre is.

Mindenféle "csodaszert" rákenni igen nagy felelötlenség, mivel az elözö válaszló NEM állatorvos, igy nem hihetö, hogy jobban tudja, mint egy szakember.

2011. nov. 21. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!