S. O. S.! Az állatorvos rosszul varrta össze a kutyámat?
Pontosan 8 napja édesapám sétáltatta a kutyámat (közepes termetű, hosszú szőrű fajta), amikor is egy pitbull minden előzmény nélkül (a gazdája nem tartotta pórázon...) nekiugrott, és borzalmasan megtépte. A nyakánál egy kb. 10 centis részen széttépte a bőrt (ezen kívül fent a marjánál 5 centi, és még egy 5 centis kiharapott darab a testén), és a város legjobb állatorvosához rohant vele édesapám. A doki 20000Ft-ot kért a műtétért, és mondta apum, hogy hagyott "lyukakat", hogy a felesleges genny tudjon távozni. Nem tudom, ez az eljárás helyes-e, embernél ugyan ilyenkor becsövezik azt. Kapott antibiotikumot abból most fogy el a 2. levél (16 szemes, 2x1). Az aggályom a következő...
Sajnos én csak tegnap előtt jöttem vissza az üzleti utamról, és az alábbiakat tapasztaltam...
A nyakán lévő seb nem hogy összeforrt volna, hanem brutálisan szét van válva, a seb szinte teljesen nyitva van, az élő hús totálisan látszik. Próbáltam megtapogatni, és a ficegő bőrdarabot keménynek találom, arra tippelek, hogy "leszáradt", vagy csak a a rászáradt vértől ilyen kemény? ugyanis a doki NEM BOROTVÁLTA LE körülötte a szőrt, megfürdetni ugye nem lehet, és így most agy néz ki...
A kutya az első pár napban nagyon bágyadt volt, pár napig alig evett-ivott, már teljesen jól van, ugrabugrál, elvan, eszik, mintha mi sem történt volna...
Ma délután rendel az állatorvos, most én megyek el vele. Szerintetek mire számítsak? Újabb műtét? Újra 20000Ft (tudom, hogy nem a pénz a fontos ilyenkor, de 2 hét alatt 40000Ft nagyon sok kiadás egy pancser s*ggfej miatt...)?
A doki szerint csak a bőr sérült, a szövetek nem.
Előző! Természetesen először ahhoz viszem el, aki megműtötte.
Nagyon féltem szegényt, és a látvány is "sokkoló".
Nem vagyok gyógyszerész, nem tudom az összetételét.
Az állatorvosomat természetesen megkérdeztem előtte és ő is ajánlotta. Nem csodaszer,hanem gyógyszer.
lehetséges, hogy a doki tényleg összevarrta de a kutya kivakarta magának? nálunk volt már ilyen sérülés, hiába lett patentül varrva, pár nap múlva a kutya sikeresen újra kinyitotta (gallérral sikerült mindezt véghez vinnie, egyetlen éjszaka alatt)...
nem ekkora lyukról volt szó, mint a kérdésben, de azért elég nagy terület ahhoz, hogy ne akarjuk szabadon látni :S fertőtlenítettük ahogy tudtuk, később gyógyult be és sajnos nem nőtt vissza rajta a szőr 100%-ban.
Délután indulunk, minden esetre köszönöm a válaszokat. A legszomorúbb az egészben, hogy a pit gazdája elkezdett rohanni, ahogy apum leszedte a kutyámról az övét - a sajátjára nem is figyelt, ott is hagyta volna! Csak a kutya utána rohant! Semmi bocsánatkérés, semmi megnyilvánulás...
Szegény kutyusom meg szenved!
Ha van még esetleg válasz / tipp, szívesen fogadom.
Szegény jószág! Keresd meg a pitbull gazdáját, vagyis legalább próbáld meg!
Az állatorvos nekem mindig a Betadin-t szokta javasolni, egy fertőtlenítőtől nem lesz semmi baja. Illetve a nagymamám csodakenőcsei/teái is jótékony hatással vannak az állataimra. Persze csak kiegészítő kezelésnek.
Én néhány hónapja kaptam egy tégellyel. Csodákat tapasztaltam. Két szukám összekapott és az egyiknek pont a füle végét kapta el a másik. Vagy 5 centi lógott belőle. Az állatorvos két hétig kétnaponta kezelte és semmi javulás nem volt. Kék kenőcsre 3 nap után összeforrt és semmi nyoma. Nem akartam hinni a szememnek.
Nekem meg a körmöm mellett a bőr szakadt be. Az nagyon tud fájni és begyulladt. Egy kenés elég volt és másnapra nyoma sem maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!