Mit lehet tenni egy kóbor kutyával aki másokat támad?
:( sajnálom!
De nagyon jó, hogy még így is ennyire állatbarát Vagy, és nem akarod azt a kutyát a halálba küldeni, ezért minden tiszteletem a Tiéd!!
Akkor hát csak a paprika spray marad, mert ha a kutya ilyen távolról ilyen vehemenciával közeledik, ott az ellenszegülés sem sokat érhet...
Én a nénikét most hagynám nyugiban, nyilván bezárná a kutyát rendesen, ha tudná...
Persze ezt csak a Te szemszögedből mondom, az már más, hogy másokat is megtámadott már...
Ha egyszer lefújod a paprikával, többet nem lesz kedve megtámadni, nem éri meg neki megkockáztatni...
Tudom, hogy nem egy nagy megoldás, nálam is volt, hogy gáz spray volt (ami ugye illegális, de maguk a rendőrök mondták, hogy legyen csak nálunk, és ha használjuk, és bíróság elé kerül az ügy, csak annyit mondjunk, hogy a földön találtuk.)
De a paprika spray még legális is...
Remélem, lelkileg is sikerül majd feldolgozni a történteket!
Ja, meg még azt akartam mondani, hogy nekem is volt, hogy egy "trauma" miatt pszichiáterhez kerültem, mert nem tudtam feldolgozni egyszerűen.
Tenni sem tudtam ellene, ami persze még jobban hergelt...
A kulcs ennyi volt:
Engedd el.
Tudom, nagyon nehéz túltenni magad egy ilyen eseményen, pláne, hogy nem egyszer fordult elő...
De talán ha ott van nálad egy ilyen önvédelmi akármicsoda, akkor kicsit nagyobb biztonságban érzed magad...
Inkább próbáld elfelejteni, vagyis megérteni és elfogadni a dolgokat.
Változtathatnál rajta (sintér), de ezt az utad mint írtad, nem akarod járni. (Hála a jó égnek.)
Akkor marad az elengedés...
Sajnos adódnak az életben ilyen brutális helyzetek...
De örüljünk annak, hogy senkinek nem esett komolyabb bántódása, és nagyjából ennél többet nem tehetünk az ügyben...
Paprika spray...
(Az azért is jó, mert ha egy ennyire behergelt kutyának visszarúgsz, úgy kapja el a lábad, hogy pislogni sincs időd... a paprikától viszont nem lát, prüszköl, mindennel tud foglalkozni, csak a támadással nem. és megjegyzi. és legközelebb nem kockáztatja meg a támadást...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!