Milyen kutyát ajánlanátok kezdő kutyásnak?
előző hozzászólásáshoz még hozzátenném a németjuhászt
de a golden retrivert én is nagyon tudom ajánlani :)
Szija!Én meg az előző 2 kommenthez válaszolnék.
A golden retriver egy nagyon edves,ragaszkodó kutyafajta.Engedelmes.
a Labrador emberszererő.Nagyon kedveli a vizet,szeret úszni.
Ők valóban jó állatok.
Egyetértek az előző hozzászólókkal.
Akármelyik fajtát is választod mindenképpen néz utána interneten. Mindegyik fajtának megvannak a maga alaptermészete ( ez sem mindig ), a többit pedig az a kutya adja hozzá ( majdnem annyira sokfélék mint mi ). :)
Amit kezdő kutyahasználónak nem annyira ajánlanék az a hosszú szőrű kutyák - amelyek szőrével már kell, sokat kell gondoskodni.
Esetleg még hozzátenném a Dalmatát. Nekünk először az volt, nagyon aranyos, hűséges, hihetetlenül szófogadó és intelligens kutya volt ( :((( ).
Jó kutyizást!
Sárky
Ez sok mindentől függ. Van-e valamilyen dolog, amire kifejezetten "használni" szeretnéd a kutyát? Gondolok itt akár valamilyen sport célra is.
Elvárod-e tőle,h őrizze a házat, h megvédjen téged? Mert akkor sem labradort, sem goldent nem javasolnék.
Mennyit tudsz vele foglalkozni naponta? Van-e kerted? Mennyit tudod naponta mozgatni?
Mennyi pénzt szánsz rá egy hónapban, már csak az etetése miatt is. Van-e kedved fésülgetni a kutyát, akár hetente többször is? Akarod-e kozmetikushoz vinni? (Itt a trimmelős fajtákra kell gondolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!