Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Argentin dog kutyám gyakran...

Argentin dog kutyám gyakran csúnyán morog ránk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amikor kaja van közelben, pedig mindig én adok neki. Vagy ha pihen és odamegyek megsimogatni, először csúnyán néz, aztán ijesztően morogni kezd. Olyankor inkább odébb állok. Szerintetek ez normális? 7 hónapos, 38kg.
2011. nov. 20. 16:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Meg ne próbáld elverni! A 40 km nem is olyan távoli, ha arról van szó, hogy most van egy csőre töltött fegyveretek amit hatástalanítani kéne! Merre laktok? Esetleg próbáljatok meg segítséget kérni itt:

[link]

Ha kutyaiskolába mentek, csak olyat válasszatok, ahol nem pórázon rángatva tanítják a kutyákat!

Közben hallgasd meg ezt a beszélgetést, különös tekintettel a "domináns egyed három kiváltságára":

[link]

A te kutyád felállította veled szemben a "privát terület határa" kiváltságot és az "ez az én dolgom" kiváltságot is. Semmi értelme sincs közvetlenül szembeszállni vele, inkább állítsd fel vele szembe te is ezeket!

2011. nov. 20. 20:19
 22/31 A kérdező kommentje:
Korrekt válasz, köszi! Miskolc van tőlünk 40km-re egyébként.
2011. nov. 20. 21:01
 23/31 anonim ***** válasza:

Miskolcon sajnos nincs tükör módszeres iskola, úgyhogy ha rászánod magad a kutyaiskolára, akkor olyat válassz, ahol motivációs alapon tanítják a kutyát és nem pórázon rángatással! Meg tényleg jelentkezhetnél a műsorba, ha videóra tudod venni a kutya viselkedését. Itt is megpróbálhatunk pár tanácsot adni, de az nem olyan hatékony, mint a személyes tapasztalat, mindenesetre előbb hallgasd meg a belinkelt interjút aztán térjünk vissza a dologra! Ja, annak egy zanzásított változata:

http://www.youtube.com/watch?v=eDgkTfvJFNY

2011. nov. 20. 21:51
 24/31 anonim ***** válasza:
15%

Én tudod mit csisnálnék,mai nálunk bevált!LEgalábbis a pároméknál!

LEteszed a kutyád tálját leállsz négykézláb mellé a tál felé,és ugy teszel mintha ennél belejaholsz ha mororg akkor visszamorrogsz a lényeg h addig nem engeded oda amig le nem ül és ki nem várja a sorát,lényeg h ugy vislekedj mintha egy másik kutya lennél aki a falkavezér.HA félsz h rádtámad eközben rég rossz!De akkor kérj meg vkit aki ismeri a kutyát h tartsa porázon!!!!Addig szerezd vissza /vagy meg a posztofdat amig nem késő!

2011. nov. 21. 22:53
 25/31 anonim ***** válasza:
80%

Az ötlet jó, a megvalósítás már nem annyira. Ha négykézlábra ereszkedsz, azzal máris egy kiszolgáltatott, megadó pozicióba kerülsz a kutyával szemben, szinte felkínálod magad a támadásra. Ráadásul ha ilyenkor a kutya odakap, akkor mindjárt arcsérülés lehet a következmény, míg állva legfeljebb a lábadhoz kapna oda. Ezen kívül először a saját térfelünkön (saját ennivalónkkal) kellene lejátszani ezt a kutyával, nem az ő tálja felett! Szóval ha a kajával akarjuk kifejezni a mi dominanciánkat, akkor inkább a japán vacsorával kezdjünk, aminek a megvalósítása itt látható:

[link]

Ha ez már jól megy, akkor lehet áttérni a kutya etetésére, de akkor sem négykézláb. Elég, ha magadhoz veszel egy kekszet és azt elmajszolod miközben állsz a kutya tálja felett és ha közelít, akkor elzavarod. A pórázt felejtsd el, nem kell leültetni sem, nem kell vele ilyenkor feladatokat csináltatni, az egyetlen elvárás vele szemben, hogy tartsa tiszteletben az ételedet! Vegye észre, hogy ez nem az ő kajája, hanem a gazdié! Amikor már tisztes távolból figyeli, hogy megeszed a kekszet, akkor "jóllakottan" otthagyod neki a "maradékot" (ami tulajdonképpen az ő kajája), és megengeded neki, hogy megegye.

Az meg hogy kimorog téged a saját pihenő helyéről, szintén hasonló módszerrel oldható meg. Állítsd fel te a privát területed határát! Kényelembe helyezed magad, és nem engeded, hogy a kutya 2 méternél jobban megközelítsen. Egyszerűen elzavarod, amikor közelít. Ha ez már megy, akkor pedig behívod a kutyát és megsimogatod, de utána megint kiküldöd a privát területedről. Látványos változások érhetők el így!

2011. nov. 22. 07:07
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

LEőző elötti vagyok.

Pároméknál bevált,3 németjuhásznál.Köztük az egyiket katonaság képezte ki azok sem voltak gyenge kutyák.ÉS mivel még csak 7 honapos ezért kölyök lelke van.HA pon fogják h kapna bele kedves előző lepontozo egyed?:)

2011. nov. 22. 11:12
 27/31 anonim ***** válasza:
Ha nálatok bevált, akkor azt is bevállalod, hogy a tanácsod alapján esetleg megtépi a kérdezőt az ő kutyája? Az argentin dog nem németjuhász, és egyedenként is vannak különbségek. Nem ismerjük a kérdező kutyáját személyesen, tehát nem állíthatjuk, hogy csak a szája nagy és egész biztosan nem támadna! Kár belemenni egy olyan mellérendelt küzdelembe, amit más módon és biztos sikerrel, sérülés veszély nélkül is meg lehet oldani! Ja, nem én pontoztalak le, ugyanis nem értékeltem a hozzászólásodat. A lepontozók mások lehettek.
2011. nov. 22. 11:58
 28/31 anonim ***** válasza:
77%

Én már vagy 6 privát levelet váltottam a kérdezővel és igyekszem segíteni. Az kéne még, hogy egy morgós kutya előtt leereszkedjen, hátha az gondol egyet és letépi az arcát...Nagyszerű ötlet -.-

Amúgy fura, mert jól tartja a kérdező a kutyát, fel vannak állítva az alapvető szabályok, de a kutya most van abban a korban, h feszegeti a határait, és mivel a kérdező fél, így szépen lassan át is adja neki a helyet.

2011. nov. 22. 12:04
 29/31 A kérdező kommentje:
De még nincs veszve minden, hiszen nem csak ülök a gumóimon, hanem bújom az internetet, nézem Korom Gábor műsorát, 1000 féle tanácsot meghallgatok, tehát én bízom benne, segítségetekkel sikerülni fog kihozni belőle egy nagyon jó kutyát, akitől a gazdinak nem kell félnie. Nagyon sok hasznos tanáccsal elláttok, külön köszönet Little Rednek, aki vette a fáradságot,rámfordította az idejét és hasznos, megfontolt tanácsokkal látott el.
2011. nov. 22. 14:13
 30/31 anonim ***** válasza:
Vidd kutyaiskolába még mielött bárkire hallgatsz sztem.UGyanis senki nem tudja látatlanba megitélni.Fordulj szakemberhez minél előbb,hisz egy ilyen kutya nagyon jo társ és cssládtag vagy házörző tud lenne de ha nem rendesen van nevelve(vagy nem jok az idegei és emiatt nem te vagy a felelős) akkor átok is lehet.ÉS nem egészséges megváérni még nemmertek hazajönni,vagy a kutyára rászolni.Ebből vannak a balesetek!Szoval sztem inkább menj a legközelebbi kutyaiksolába és ne sajnáld rá az időt akármilyen messze vagy.VAGY! Vannak szakemberek akik kijönnek házhoz és ott tanitanak téged és a kutyust is ha gondolod linkelek oldalt privátba.Vagy van egy harmadik megodlás ami kicsit rizikosabb és én annyira nem hiszek benne van benntlakásos kutyakiképzés is.3 honapig távol van és ott nevelik néha megltogatod h hozzád is szokjon a kutya de sztem ebbe az esetbe nem ez a legjobb megoldás hanem a szakember.Remélem tudtam segiteni.ÜDv
2011. nov. 23. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!