Argentin dogot lehet kennelben tartani?
Aki ennyi információ alapján bármit is mond, felelőtlen.
Semmit nem írtál a sétáltatás mennyiségéről, minőségéről, a kennelben eltöltött órák számáról stb.
Öhh ha mindenképp ilyen kutyát szeretnél, lehet hogy hülye ötlet de nem keresnél egy menhelyet, ahol van ilyen kutya? Kiválasztanád hogy őt foglalkoztatnád, és mintha a sajátod lenne foglalkoznál vele. Most jön biztos hogy az nem ugyanolyan, de gondolj bele: azért ha saját kutyád lenne ilyen neki sem lenne jó. Elképzlehető hogy nincs nagy mozgásigénye (amit amúgy nehezen hiszek) de azért mégis egyfajta bezártság érzetet ad neki. És amúgy mekkora lenne az a kennel?
Jó én nem szívesen pofázok mert az én kutyám szálkássz. tacsi-schnauzer-yorki keverék (valőszínűleg, mert menhelyes, így nem tudni) is kennelben van, 15 nm2 naponta 3-4szer viszem 20perceket sétálni, és az idő nagyrészében főleg így nyári szünetben benn van a házban, így nincs annyira egyedül.
De azt nehezen képzelem el hogy beviszel a lakásba egy 50 kilós argentin dogot :)
De a döntés a tiéd, ezek csak vélemények.
Én nagyon rossz ötletnek és kicseszésnek tartom a kutyával szemben, ha nem lakhat a gazdáival, hanem egy kennelben éli le az életét teljesen elszigetelve a csalástól. Úgy nem lenne gond a kenneltartással, ha ott laknál a kutyával, napjában többször kiengednéd, ránéznél, de így, hogy senkit nem lát egész nap felelőtlenségnek érzem. Napi két óra foglalkozás baromira kevés egy kutyának, ha a maradék 22-t egy kis kennelben tölti teljesen magára hagyva.
Ha szereted a kutyákat és fontosnak tartod, hogy a kutyád jól érezze magát, akkor lemondasz róla, addig amíg nem tudsz neki megfelelő körülményeket biztosítani. Mert ez a tartásmód minden, csak nem jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!