Vemhes a kutyám?
Na, én megint offolok :)
Kedves Utolsó!
Azt meg tudnád mondani, hogy ti mikortól szoktátok ajánlani az ivartalanítást? Én mindenhol 6-8 hónapos kort olvasok, de valaki írt itt már olyat is, hogy az ő állatorvosuk 1,5 éves kor körül ajánlja...
Bullmasztiffom van, ha ez számít... - bár gondolom nem :)
a kan kutyák ivartalaníttatásával az én állatorvosom sem ért egyet (legalábbis azt mondta, esetükben tényleg látványos lehet a viselkedés megváltozása, nagyon hajlamosak lesznek az elhízásra, stb... tehát amíg a kutyám nem szökik el, azt mondta, ő nem ivartalaníttatná a helyemben...)
de a szukáknál vitathatatlanul több az előnye, mint a hátránya.
vagy tessék odafigyelni a kutyákra. a nap 24 órájában.
17:26
A Te állatorvosod is tipikus férfi. Félti a kutya tökeit, mintha a sajátja lenne.
A kanoknál is sok betegség megelőzhető. Elhízni meg nem a tesztoszteron hiánya miatt fog egy kutya, hanem a túletetéstől. Az miért is baj, ha egy kan kezelhetőbb és nyugodtabb lesz?
szukáknak mi a fiatalabb kort javasoljuk az első tüzelés előtt de kanok esetében 2 éves kor után, addigra teljesen kifejlődött mind a kutya teste mint a pszichéje így jóval kisebb esély van, hogy a személyisége változzon.
Azért híznak el a kanok mert a tesztoszteron valamint az egész hormontermelés sok energiát kíván, ivartalanított kanok (szukák is) tápanyagigénye jóval alacsonyabb még ha aktív munkakutyák is.
:D lehet, hogy férfiként fájna neki is a kanom töketlenítése:D:D:D
nem tudom, 3 szukámat gond nélkül operálta...
én megbízom benne, minek ivartalaníttassam, ha úgy sem tud fogamzóképes szukához jutni?...
de ez más kérdés, nem ide tartozik, legyen az én gondom, hogy megoldjam - mert szemben a kedves kérdezővel, én meg tudom oldani.
(különben még kölyök a kutyám. ha bármikor kiszökne udvarolni, azonnal menne a műtőasztalra, mert közép-ázsiai lévén nem lenne olyan vicces, ha egyedül járná az utcákat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!