Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenkit felkeresnek akiknek...

Mindenkit felkeresnek akiknek van kutyájuk és úgy kérik el az ebadót?

Figyelt kérdés

sok ebadós kérdést olvastam de amit ki tettem olyat nem..

kíváncsi lennék hogy hogyan történik ez ,hová kell befizetni meg hogy lesznek emberek akik megnézik a kutyákat mennyi van vagy mi??

nálunk két kutya van egyik 10 éves lesz őt már nem akarjuk ivartalanítani és chipet se akarunk belé rakni panelből nem szökne meg meg nagyon szó fogadó..

a másik kutyánk 6 hónapos nála lesz ivartalanítás és chip is...

2011. nov. 17. 19:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Felkeresnek, a nagy része az embereknek letagadja, hazudnak az ivartalanításról, vagy korrupt módon szereznek az állatorvostól igazolást. És minden megy tovább...

Nincs ez végiggondolva.

2011. nov. 18. 06:18
 12/17 Catz ***** válasza:
69%

6000.-/év = 500.-/hónap = 2 kg kenyér ára, vagy egy doboz cigi, 2 üveg sör, 2 tábla csoki...

Értem én a felháborodást, elvileg így ingyen lesz a veszettségi oltás.

Ezt az egész kutyamizériát 20 évvel ezelőtt kellett volna megfékezni, nem hagyni majd minden szukát min. 1szer elleni.

Menjen akkor mindenki tüntetni a parlament elé a következő adókért:

-szja

-súlyadó

-áfa

-kéményadó

- építményadó

-cégautó adó ....

Érdekes nekem a két kutyámra nem kell egy fillért sem fizetni, mert ivartalanítva, chippelve vannak.

Épp azok az emberek verik a legjobban a nyálukat, akik csak "úgy" tartják a kutyájukat. Sem fanatizmusból, sportból, tenyésztés, társaság végett.

Mari néni biztos nem fog nyavalyogni, akinek Buksi kutyája a egyetlen kapocs a külvilág felé, hogy eltegen havi 500.-ot...

Még mindig rohadtul nem kötelező kutyát tartani, senki fejéhez nem tartanak pisztolyt.

Igen is számítson egy kutya tartása luxus cikknek!

Lehet lepontozni...

2011. nov. 18. 11:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Na, kicsit pontosítsuk a dolgot.

Az önkormányzat fog arról dönteni, hogy kiszabja-e az ebadót és arról is ők fognak dönteni, hogy mekkora összegű lesz az, tehát a felső határ az a 6000Ft/év/kutya. Veszélyesnek nyilvánított kutya után pedig max. 20 000Ft/év/eb.

Én speciel azzal nem értek baromira egyet, hogy a 4 hónapnál idősebb kutyák után kell ezt fizetni. Azok, akik ezt megszavazták, van bármi fogalmuk arról, hogy mikortól ajánlott az ivartalanítás? Szerintem nincs. Én ugyanis a 6-8 hónapos korról tudok, hogy akörül ajánlják az orvosok is... Mire érvénybe léphet, pont betölti a kutyusom a féléves kort, tehát rövidesen mehetünk majd ivartalaníttatni, de ez akkor is baromság..

Off:

A másik fajta adó, amit az önkormányzat szabhat ki az a lakásokra vonatkozik. Ebben az esetben egy 8 millás panel után éves szinten akár 240.000Ft-ot is elkérhetnek adó gyanánt! Én inkább ezért aggódnék, nem az évi 6000Ft-ért...

2011. nov. 18. 12:00
 14/17 anonim ***** válasza:

én csak azt nem értem, hogy ha a kutyám veszélyes (szaporítótól "mentett" közép-ázsiai), de chippelt, akkor is kell adót fizetni?...

ivartalaníttatni nem fogom, mert az állatorvosom szerint tönkre tenné (kan, kijutni nem tud.)

2011. nov. 18. 12:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha veszélyes, akkor mindegy, hogy chipelt-e vagy sem vagy ivartalanított-e vagy sem, fizetned kell - max. 20 000 Ft-ot.

Ha nem ivartalanított, de chipelt, de nem veszélyes, akkor is fizetned kell. - max. 6 000 Ft-ot.

Hű, ez elég érdekes hozzáállás állatorvos részéről? Ezer éve diplomázott, falun dolgozó állatorvosotok van?

Ilyenről még nem is hallottam.. hacsak nincs vmi olyan dolog a kutyus kapcsán, amit nem tudunk, bár elképzelni se tudom mi lehetne az.

A helyedben kikérném másik állatorvos véleményét!!

2011. nov. 18. 12:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Neeem, pont, hogy nagyon jó doki!:)

Volt korábban 2 másik doki, drágábbak is voltak, és a hibájukból meg is halt egy kutyám:(:(

Ez a doki pedig szeretetből csinálja a munkáját, tudja, hogy egy állatkertnyi mentett állatom van, ezért anyagköltségen látja el az állataimat...

És nem panaszkodom, eddig a reménytelennek tituláltakon is tudott segíteni!:)

Én megbízom benne, az asszisztensének is ilyen fajta kutyája van, elmondta, hogy miért nem támogatná a kan kutyám ivartalaníttatását, de én el nem tudom sorolni, annyi érvet mondott!:D

Persze megcsinálná, de nem szívesen...:)

(A szukáimat viszont gond nélkül ivartalaníttatta.)

Azt mondta, amíg nem tud kiszökni a kan, addig szerinte ne csináljuk meg.

Hát ez elég durva, hogy fizetni kell így is...

és mi alapján veszélyes??:O

Hogy ugat-e a kerítés mögül?:D vagy mi?...

amúgy köszönöm a választ!:)

2011. nov. 18. 14:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit paráztok ezen a "veszélyességen"?! Senki sem fogja mind a kétmillió magyar kutyát megvizsgálni veszélyesség szempontjából! Alapból minden kutya veszélytelennek minősül (ez is egy fejlődés az új törvényben), kivéve, amelyiknek már volt sérüléssel járó támadása. A többit meg csak akkor vizsgálják meg veszélyesség szempontjából, ha okot ad rá a kutya vagy a gazdája (mint ahogy eddig is). Szóval nem lesz tömeges a húszezres adó.
2011. nov. 18. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!