Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elneveltem a kutyám! Nem...

Elneveltem a kutyám! Nem hallgat rám! Most 1 éves! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szerintem nem azt hiszi,hogy én vagyok a falkavezér olyanokra hallgat nekem hogy:ül,fekszik,pacsi,adj egy ötöst,szégyeld magad,kuszik,maad,jöhet ezekre hallgat rám!

Viszont nagyon rossz mondjuk leesik egy üveg akkor elviszi és nem adja vissza ha orditok ha szépen mondom aztán nagy nehezen elveszem tőle!De mindennel így van!Tudom,hogy ez csakis a én hibán és tudom hogy hülye vagyok de hogy hozzhatnám helyre?a kutyámat?és magamat?

sokat sétálünk,játszunk,szeretet kap,de mégis ilyen!

keverék kutya

Lécci kutyasulit ne írjatok!Lécci

2009. máj. 10. 18:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Valaki léccives segítsen !
2009. máj. 10. 19:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a legjobb megoldás a kutyasuli lenne, vagy házhoz jövő kiképző. Nekem is volt ilyen problémám, a megoldást az jelentette, hogy ha mondtam neki valamit, akkor annak mindig volt következménye. Ha valamit már tud, de nem fogad szót, akkor EGYSZER ismételheted meg a vezényszót, utána már következménye van. Ha tudod, hogy úgysem hallgat rád az adott szituban, akkor inkább ne szólj semmit, mert hatása nem lesz, de a tekintélyedet rombolod. Ilyenkor mással kell próbálkoznod, ez helyzettől függ, pl. odamész és elviszed onnan. Ha mondjuk nem ült le, mikor azt kérted, vedd rá, hogy leüljön, utána annyiszor 5 alkalommal csináltasd meg vele, ahányszor kimondtad a vezényszót anélkül, hogy hallgatott volna rád, ha megcsinálja, akkor az utolsó leülés után jutalom, játék. De olyan is van, hogy a büntetés inkább csak árt, ilyenkor inkább jutalomfalattal vedd rá a feladat teljesítésére, pl. ha elviszi a palackot, hiába szidod, inkább játékkal, jutalomfalattal vedd rá arra, hogy visszahozza. Ki kell tapasztalni, hogy mikor érdemes jutalmazni, mikor büntetni. Nekem ez eltartott egy darabig, az segített, hogy egy kiképző eljött 2 alkalommal. Ennyi elég volt, megmutatta az alapokat, utána m,ár nekem is ment a dolog. Ez már több, mint egy éve volt, most már jól viselkedik a kutyám, tudok vele báni, de néha még mindig előfordul, hogy túl szigorú vagy túl engedékeny vagyok, ha észreveszem magamon, akkor igyekszem minél előbb hasonló szituba vinni és jól reagálni rá. Ha nem tudsz kiképzőt hívni, akkor legalább Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét szerezd meg. Én is próbálkoztam vele és sokat segített, bár később rájöttem, meg mások is mondták, hogy sok módszere már túlhaladott, ő pl. soha nem bünteti a kutyát, de tapasztalatom szerint ez nem jó megoldás.
2009. máj. 10. 20:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2009. máj. 10. 20:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Tudna még valaki mondani választ!
2009. máj. 10. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi a bajod a kutyasulival?

Szakember segítsége nélkül elrontani könnyű,helyre hozni nem.

Amit a kutyád csinál,annak "árnyékdominancia"a neve.

2009. máj. 10. 20:48
 6/11 A kérdező kommentje:

Egy nincs a közelbe kutyasuli legalábbis nem tudok róla!

(Szentes)most nincs pénzem anyáék meg nem adnak a kutyához!Ha tudtok Szentesen kutyasulit,és ha megmondjátok mennyibe kerül akkor jó!

De előszőr megprobálnék mindent én megcsinálni és ha nem sikerül akkor fordulok a kutyasulihoz!

Egyépként köszi (de írtam hogy lécci ne írjátok) de azért köszi a választ

2009. máj. 10. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy szentesi kutyakiképző, szerintem hívd fel. így vagy úgy biztos tud segíteni.

[link]

2009. máj. 10. 20:58
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi
2009. máj. 10. 21:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Megpróbálkozhatnál a klikker képzéssel is. Egy oldal a sok közül ami evvel foglalkozik: [link] hozzávalók: egy klikker 500Ft, könyv amiből megtanulhatod a módszert 1200-2000Ft, sok-sok jutalomfalat (ez lehet apróra vágott virsli, párizsi vagy bármi amit szeret nem kell feltétlenül drága jutalomfalatokat venni)és türelem, kitartás, meg lesz az eredmény.

Sok sikert!

2009. máj. 11. 09:07
 10/11 anonim ***** válasza:
56%
Olvasd el Jan Fennell Kutyapszichológia c. könyvét. A neten is megtalálható, de ha kell, el is tudom küldeni mailen.
2009. máj. 11. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!