Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék a kutyámmal, aki...

Mit tehetnék a kutyámmal, aki nem hallgat rám?

Figyelt kérdés
Már 3 éve van nálunk és mindig is ilyen volt, csak a szüleim már nagyon neheztelnek rám, és azt akarják, hogy pusztuljon meg a láncon a kutya. Szóval ha elengedem, akkor mindig pár perc játék után elmegy, elszalad a nagyvilÁgba vadászni, meg a szomszéd étteremhez kaját kérni. Amikor utánaszaladok kiabálok neki rámnéz és látja, hogy baj amit csinál , de nem érdekli, inkább megy tovább. Anyámékban meg nincs annyi, hogy odaálljanak mondjuk a kijárathoz és parancsoljanak neki, pedig akkor mindig maradni szokott. Mit csináljak a kutyával?
2011. júl. 5. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Először is el kell érned, hogy komolyan vegyen, mert nem tekint főnöknek! Jutalomfalattal gyakorolhatod a lábhoz hívást.
2011. júl. 5. 19:57
 2/10 A kérdező kommentje:

Gyakoroltam, megtanítottam sok mindent, de csak akkor hajlandó rá mikor látja, hogy kiképzés van, nem élesbe megy. Pedig próbálta úgy "nevelni", hogy ne csak a jutalomfalattra hallgasson.

Az elektromos nyakörvön gondolkodtam csak félek ez nagyon drasztikus.

2011. júl. 5. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne menj utána, hanem határozottan szólj rá...ha nem megy, akkor menj ki az utcára, és látványosan indulj el a kutyának ellentétes irányba. Meglátja, hogy elmész, minden valószínűséggel utánad megy. Vagy nem...de nálam általában ez beválik.
2011. júl. 5. 23:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Talán soha nem kellene megkötni?! Persze, hogy elszalad, ha azt tapasztalja, hogy ha vissza megy, újra meg van kötve? Pfff...
2011. júl. 6. 11:24
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

a kutya teszi amit kell !

ti pedig rosszul reagáltok rá !

megkötitek a kutyát az udvaron ??

miért??

napi rendszeres séták ??( szocializáció ?)

napi rendszeres fárasztás ??( nem egyenlő a sétával )

nevelése ??

kutyaiskola ?????

kutyanevelési szakkönyvek-tv műsorok ??

2011. júl. 6. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:

nem való neked kutya!! te nem értesz hozzájuk, a szüleid meg leszarják voltaképp, hogy mi történik a kutyával!!

szerintem ajándékozd el RENDES gazdáknak, ahol majd jól viselkedik, mert nevelve lesz, és NEM LESZ LÁNCRA KÖTVE!!!

utálom, ha egy kutyát láncra kötnek -.-""""" ő is érző lény!! nektek hogy esne, ha egy lánc lógna a nyakatokon, és ha szaladtok, hirtelen fullasztó érzést éreztek?????!!!!!!!!!

istenem ez állatkínzás -.-""" előbb tenném be egy kennelbe, mint hogy láncra kössem !!?? -.-"""

ajándékozd el!! kutyáért tedd ne magadért!! a kutyának így lesz jobb!!!!

2011. júl. 6. 23:39
 7/10 A kérdező kommentje:
CSináltunk neki küllön elkerített részt de kiugrott kiásta magát. Én se szeretem ha meg van kötve, de nem tudom , hogy mit csináljak vele. Elajőndékozni meg nem tudom, mert nincs kinek.
2011. júl. 7. 00:41
 8/10 A kérdező kommentje:
De szerintem ez a láthatatlan kerítés jó dolog, akkor egész nap szabadon lehetne, csak nem mehetne el az udvarból.
2011. júl. 7. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:

lehetne egy jó kutyád, hiszen a kutya már megvan .

neked " csak " rengeteg időt és fáradságot kell beletenned NAP-MINT NAP !

korán reggel séta fél-egy óra( mozgatás hogy wc -en ,feltételezve hogy este kap enni ) ,

délután kis játék, este újabb séta játék és gyakorlás ( nevelés ), figyelni az időjárásra, 25-28 c felett ne nagyon fáraszd!

és így a suli, vagy a munka mellett szinte minden időd rá kell áldoznod egy láncra kötött szófogadatlan kutyára, hogy egyszer legyen egy jó kutyád !

ilyen egyszerű, vagy ennyire nehéz ???

a többi rajtad áll !!

ja .és nézz bele a szemébe amikor megkötöd, és nézz bele amikor jól végrehajt egy feladatot, csak azért mert te kéred tőle :)

2011. júl. 7. 11:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben , köszönöm:) Bár a pórázt sosem tudta megszokni, megpróbálom mégegyszer. Időm az van rá, főleg így a nyári szünetben.
2011. júl. 7. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!