EBADÓ? Nézd meg lent, hogy igazam van e?
Engem nem igazán érint az ebadó, mert az egyik kutyám ivartalanított, chipezett, a másikkal meg idén terápiás kutya vizsgát fogok tenni.
Szerintem baromság ez az egész, azok, akik megérdemelnék, vagyis rosszul tartják a kutyáikat, nagyüzemben szaporítanak, azok úgyis fognak találni kibúvót. Az egyetlen jó oldala, hogy remélhetőleg egyre többen fogják ivartalaníttatni és chipezni a kutyájukat, amit hobbi kutyák esetén én elengedhetetlennek tartok. Eleinte lehet, hogy meg fog nőni a kidobott, menhelyi kutyák száma, de lehet hosszabb távon csökkenne a számuk, ha egyre többen ivartalanítanának, chipeznének, menhelyről fogadnának örökbe vagy csak alaposabban átgondolnák a kutyavásárlást.
Gusztustalannak tartom ezt az egészet!A drága miniszterelnök urunk lassan olyan már mint egy diktátor!
Be fogom fizetni ,nem tehetek mást,de felháborító!
Semmivel sem lesz különb a helyzet.Egy fillért sem fog ebből a pénzből senki látni.Ugyanúgy használhatatlanok lesznek a futtatók..ugyanúgy lesz sz*r az utcán..Mit akar még megadóztatni?
Semmi bajom pl a magyar vizslával,de mi az ,hogy rá nem kell fizetni?Az is kutya nem?Tök mindegy milyen fajta,de ugyanúgy sz*rik,ha kiviszik sétálni sőt 2x akkorát is csinálhat mint az én kutyám,és bizony csak felteszem ha nem szedik fel,akkor az nem baj mert azt egy magyar fajta csinálta?
Igenis nagyon sok ez az összeg.A másik dolog,az,hogy én nem akartam eddig ivartalaníttatni a kutyámat..!!(lehet hurrogni)
NEM akartam kiskutyákat,de erre is kötelez Orbán,mert ha nem ivartalaníttatom akkor fizetek mint a katonatiszt.Nevetséges ez az egész...Én úgy gondolom,hogy eleget költök a kutyámra,sőt nagyon sokat,de valaki bizony ezt meg fogja érezni,pl a nyugdíjasok,azoknak a 6000 Ft igen is sok pénz.Ha lesz kutyaadó akkor legyen minden kutyára,de nem, ezt is Orbi akarja eldönteni ,hogy neked milyen legyen!Ami ebben az országban történik ....!!!Nem tudom mi lesz velünk így,az összes pénz kihúzzák a zsebünkből,és megvezetnek minket!
Utolsó! Nem írt az előttem lévő olyan nagy butaságokat!
Mielőtt engem is lehordasz, mindig is falun laktam, jelentleg lakom városban, de hamarosan ismét megyek vissza, mégnagyobb kertbe, a mégnagyobb önellátás miatt.
Mit látok mindehol? Két véglet van: a kutya vagy egy másfél-két méteres láncon éli le az életét, vagy egyes szukák minden tüzelésnél fialnak. Azok, amelyeknek örökíteni akarják a génjeit, mert esetleg valamilyen munkára nagyon beáltak, hát azokat is. Szerencsétlen szuka épphogy eléri a megfelelő kort már fial, és azt teszi szinte haláláig.
Kutyasétáltatás? Ugyanmár? Oltások? Hehe...Jó vicc. Esetleg féregtelenítés? Egyre jobb vicceket mondok...
Nem az a baj, h egy-egy kutya génejit örökítik, hanem hogy lassan mindegyikét, mert milyen jó kutya, a kölykök meg "jó esetben" eljutnak egy menhelyig, rosszabbik esetben agyonverik őket, mert a francnak se kell. Aki eddig akart kutyát, az már rég beszerezte. Picit nagy a túlkínálat. Keres egy ember 1 darab kutyát, és van neki legalább 1500 ajánlat.
Nagyonszépen kérelke hogy te ne butázzál le jo?:) Rendben!
Szval ahogy az előttem lévő is elmondta,se oltás ,se féreghajtó-ugynaisds minneeek az??Hiszen ugy vagytok vele,hogy régen sem kellett!
Továbbá...kiváncsi lennék h mit csinálsz ha neked 2 kölyök kell és 10 születik?ELajándékozozd őket kivétel nélkül?-jo nagy faluban lakhatsz ha ez igy van.
Továbbá-gondolom ivartalanitásrol sincs tul sok szo...akkor vérfertőzés veszélye áll fenn...ugye még mindig nem beszélünk állatkinázsrol?Csodás képességeket örörkithetnek a kutyáid.
Továbbá...énn nem mondtam h csak fajtatiszta kutyák a jo kutyák!Ezekszerint olvasni sem tudsz tul jol.
Ahelyett h máskat huznál le akik elmondják a véleményüket inkább menj ki a tanyádra és simogasd eg a kuytáidat,nehogy azt feltételezzék,hogy csak a munka miatt maradtak életbe,nem pedig az önzetlen szereteted miatt az állatok iránt;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!