EBADÓ? Nézd meg lent, hogy igazam van e?
Nem az évi 6000 Ft bánt, hanem az, hogy ne turkáljon senki a zsebemben. Jelentéktelen összeg? Majd azt eldöntöm én. Persze, hogy elköltöm ennek a többszörösét a kutyámra. De maga az háborít fel, hogy akkor ezek után még mire találhatnak ki adót? A fehér kenyérre? Mert a barna meg a teljes kiőrlésű egészségesebb? Lehet, hogy csak 50 Ft-tal drágább, de had döntsem már el én, hogy mégis mire költöm a pénzemet! Úgyhogy igen havi 500 Ft, de majd azt én eldöntöm, hogy a jelentéktelen 500 Ft-omat mások zsebébe akarom dugdosni (mert szép, hogy majd támogatják a menhelyeket, csak hogy ez parasztvakítás a javából. Egy lukas fillért nem lát belőle egy menhelyi kutyus sem!), vagy veszek egy rágókát a kutyámnak, vagy viszek 2 kg tápot a menhelyre.
Aki meg eddig is "tudatos kutyatartó" volt, ezután is az lesz, aki meg nem volt az, az évi 6000 Ft-tól sem lesz "tudatosabb".
Na ezért sír az én szám.
Nekem 12 tenyészkutyám van plusz idősebb már ivartalanított kutyák akik kivannak vonva a tenyésztésből. A kutyáimat oltom, chipezem, minőségi táppal etetem, szűröm örökletes betegségekre, ha kell orvoshoz viszem őket (szerintem a dokim belőlem él konkrétan) alom ritkán van nálam mert csak kiemelkedő párosításokat szoktam megcsinálni így évente 1 vagy 2 évente 1 alom születik nálam.
A tevékenységemet bejelentettem a kiskutyákról adok számlát és fizetek utánuk adót a költségeimet leírom a bevételeimet is mind szépen feljegyzem leadózom.
Most a 12 ivaros kutya után fejenként fizethetek mondjuk 6000 forintot ( a törvényben az van meghatározva maximumként) az 72 ezer forint egy évben... így már nem is olyan kevés nem igaz? Emellett a veszettség elleni oltásból is levonják az adót, plusz mivel be vagyok jelentve rendesen fizetem így is a szép nagy kerek összegetek (a könyvelő béréről nem is beszélve) Összesen csak a kutyák után 3 alkalommal fizetem meg az adót... és ez bőven nem 6000 forint kutyánként ebben az esetben..
Két kutyám van --> 12 000 forint.
Ebből fél évig kutyasuliba hordom őket.
De megfelel egyhavi családi pótléknak, vagy egy havi ösztöndíjamnak.
Igenis rengeteg.
Az meg a másik, hogy rám vonatkozik az ebadó, annak ellenére, hogy mindkét kutyám utcáról befogadott játszótéri mix, csak nem menhelyről vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!