Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaadó?!?! Mi a véleményetek...

Kutyaadó?!?! Mi a véleményetek róla? " felelős állat tartás a cél. [. ] állami feladatot ellátó helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása" miatt van szükség.

Figyelt kérdés
FORRÁS: [link]
2011. nov. 16. 07:02
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Hm. Sokat elmélkedtem a válaszon, mert ugye létjogosultsága lenne HA VALÓBAN az állatmenhelyek kapnák meg ezt a pénzt - akik sok más alapítványokkal egyetemben - egy állami feladatot látnak el, állami támogatás híján!

Nekem kistestű, chip-ezett, ivartalanított kutyám van, akit meglehetősen sokszor kell állatorvoshoz vinnem egy fennálló, akut bőrprobléma miatt - akinél már előfordult ilyen azt tudja, hogy sokszor hónapokig tartó kezelés kell, mire eredményre (?!) jutunk. Természetesn az oltásokat is pontosan betartjuk. Emellett minden nap foglalkozunk vele hellyel-közzel pontos időrendben - séta(aktív mozgás) játék, tisztálkodás napi szinten. Az etetését is körültekintően kiválasztva - lsd. olvasva, tájékozódva - tesszük.

Az a probléma, hogy a felelős kutyatartás magyarországon meglehetősen szük körben van jelen, annak ellenére,hogy igen sokat tartanak ebet. Sajnos én is osztom azt a nézetet, hogy emiatt megint "tömeges kutyaleadás" lesz a menhelyeken. Hiszen akik képesek olyan okok miatt is kutyát mehhelyre beadni amiket egyes oldalakon olvasok sajnos nincsennek illuzióim.

Nagyon sok olyan embert ismerek akik befogadtak kutyát és "csupán csak" szeretik és örömüket lelik benne, annak ellenére, hogy ha nem is a legjobb minőségű táppal etetik, viszont az oltásokat kigazdálkodják valahogy.

A másik igen sarkalatos dolog pedig az, hogy a mai magyarországon egyre lehetetlenebb "normális" - nem luxus! - anyagi körülményeket teremteni, és bizony ebben az esetben is igenis számít sokaknak az akár évi 6000 Ft-os adó is! Hiszen kis túlzással hetente "lep meg a T. kormányunk" valamilyen húsba/pénzbe vágó dologgal.

Én fizetni fogom az adót - mert még ki tudom fizetni - de ettől nem fogom magam jól érezni lsd. fent írottakat - de szeretnék majd egy hivatalos és filléres elszámolás látni a befolyt ebadók menhelyi utalásairól!!??

2011. nov. 16. 10:45
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyetértek az előttem szólóval...

A kutyaadó már megint csak egy ürügy ahhoz, hogy a politikusok pénztárcája vastagodjon.

Nyílt titok, hogy Magyarország a csőd szélén áll.

Orbán érzi, hogy hajszálon függ a kis diktatúrája.

Nem látok a fejébe, nem tudom, miért vágja maga alatt a fát, de egyel tisztában vagyok:

Egy német pszichiátrián kezelték elég sokáig...

Számomra ez elég sok mindent megmagyaráz.

Nekem 4 kutyám van, Happy doggal etetek, a kocsiba szereltettem rácsot, mindenkinek van több nyakörve, póráza, van flexi is, természetesen mindenki chippelt, oltott, két szuka ivartalanított (1 szuka még kölyök, egy kant pedig az orvos tanácsára nem fogok ivartalaníttatni).

Továbbá nemrég fogadtam be a Noésoktól 3 beteg cicát.

4 kutyánál szinte mindig van valami, ami miatt mehetek a dokihoz (szemfertőzés, kennelköhögés, sérv, diszplázia gyanú,...)

A kiscicák gyógyszerezése sem ingyen van...

És mindemellett kutyasuliba (és a kicsivel kutyaoviba) járunk, nem is egy olcsóba...

A kertben saját agility pályát építettem, és mindeninek van külön kutyaháza...

A kicsinek kutyaruhát is varrtam, mert nagyon gyér az aljszőrzete...

Konkrétan minden pénzemet rájuk költöm, de nem bánom, ők a mindenem!

Ha összeszámolnám, hogy eddig mennyibe kerültek, szerintem még én is meglepődnék...

Elvből nem fogom fizetni az adót, rohadjanak meg!

Szerintem finoman szólva felelősen tartom az állataimat a sz.ros adójuk nélkül is!

Az meg nevetséges, hogy magyar fajták után nem kell fizetni!!!

Szerintem ezzel csak azt támogatják, hogy innentől mindenki mudit meg pumit fog szaporítani...

Akkor fogok ilyen adót fizetni, amikor konkrétan ellenőrizhető lesz, hogy mire fordítják azt az összeget.

Szerintem sem a menhelyeket kellene támogatni (vagy nem csak őket), hanem egy normális állatrendőrséget létrehozni!!!

Mert rengeteg kutyát ismerek a környéken, akiknek a gazdáját már 20x feljelentettem volna, ha nem tudnám, hogy ezzel a kutya halálos ítéletét mondom ki.

Szégyen, amit ebben az országban művelnek.

Nem rokkannék bele az ebadóba, de nincs az az isten, hogy ekkora hülyét csináljanak belőlem!

Amúgy is mégis hogy fogják ellenőrizni, hogy fizettem-e?... És ha nem, hogy fogják rajtam behajtani?

2011. nov. 16. 11:39
 23/47 anonim ***** válasza:
Ugyanúyg ahogy ellenőrzik a kocsi súlyadóját, a cégek ipaűzési adóját stb. És mivel adó, így az APEH dolga lesz behajtani.
2011. nov. 16. 11:47
 24/47 anonim ***** válasza:

Megkérdezik hány kutyám van... nincs kutyám (valójában 3 gyönyörű családtagként szeretett kutyus) kijönnek, hogy de itt van három kutya, leengedem őket a kertbe. Nincs kutyám. Elmentek és visszahívom őket. Mivel engedelmes szófogadó kutyák. Mit csinálnak :Á Tisztára vicc ez az ország.

Én sem vagyok hajlandó hülyét csinálni magamból, nem fizetem be!

Már most azt látom, hogy az emberek ijedtükben szabadon engedik az állataikat és az út szálán hagyják őket. Mi meg elütjük szegényeket miközben a gazdájukat keresik és a forgalmas úton szaladgálnak. Köszönjük EBADÓ!

(Az utcában élő 5 gyerekes munkanélküli .... család a múltkor azt hangoztatta hogy agyonveri majd az erdőbe az 5 kutyát osz majd akko nem kell fizetni, no meg legalább nem lesz annyi kutya a házaknál, nem kell félni, nyugodtan mehetnek lopni..... Köszönet Ebadó!)

2011. nov. 16. 14:19
 25/47 anonim ***** válasza:

"Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosításával az önkormányzatok évente veszélyes eb esetén 20 ezer, egyéb kutya esetén a 6000 forint ebrendészeti hozzájárulást szedhetnek a kutyák gazdáitól."

Huhhh de beteg emberek ülnek azokban a bizonyos székekben....

Ki állapítja meg hogy veszélyes az ebem? Befogadtam egy bordeauxi dog lánykát, nagyon megszerette a családot, soha nem bántott senkit, viszont kölyökkori szocializációs hibából adódóan bizalmatlan az idegenekkel. Ugatja őket, fél tőlük. Akkor most idejön 2 nagyon okos ember, látnak egy nagytestű ugatós kutyát, amihez ha közelítenek bemenekül a helyére-hát ez már egy nagyon veszélyes kutya....

De azt nem látják, hogy a gyerekek húzzák vonják és játszik velük, hogy olyan hálás a gazdájának mint egy kölyökkutya, hogy a tányérjában a kajához nem nyúl engedély nélkül...hogy szófogadó okos kutya. Az udvarról a lábát nem tenné le még nyitott kapunál sem...

Nálunk a szomszédom kutyája egy mopsz keverék kutya, senki se gondolná róla, hisz kis aranyos, de megtámadja a bicikliseket, az autóknak neki megy, a gyalogosokat, de a területén jól viselkedik, ő nem számít veszélyesnek bár már többeket majdnem megharapott és megkergetett. De kimegy az okos és az mondja ez egy kicsi aranyos kutya, aki kicsit ugat, de nem bánt....

2011. nov. 16. 14:52
 26/47 anonim ***** válasza:

Nem mintha a lepontozás zavarna, csak az okát nem értem... Azt írtam, hogy nevelni kell a kutyát, és ivartalanítani, és akkor nem kell az adót fizetni.

Ki az, aki ebben kivetni valót lát? Vagy másképp gondolja?

2011. nov. 16. 14:54
 27/47 anonim ***** válasza:

A barátnőm közel egy éve ivartalanította kutyáját. Azóta nem lehet más állatok közelébe vinni, agresszívabban viselkedik velük. Előtte nem volt ilyen gond. Lustább is lett. Mielőtt még megszólnak az állatorvos mondta hogy ez az ivartalanítás miatt van. A szomszédom kutyája ivartalanítás után folyamatos evési zavarokkal és mindenféle betegséggel küszködött és fél évre rá megdöglött.

Nem azt mondom, hogy ez az általános, csak egy pár példa.

Nekem van szuka kutyán és kan kutyám is, mindig meg tudtuk oldani, hogy ne legyen kölyök, erre több megoldás is van, pl elkülönítés és még sok más.

Nagymamámnak van egy keverék kutyája. Gondoskodik róla, beoltatja, eteti, foglalkozik vele és szereti, de biztos nem az ivartalanításával fog foglalkozni.

2011. nov. 16. 15:12
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Pető Kriszti

Ezzel nincs baj....de vegyük az én helyzetemet,nekem nincs választási lehetőségem.A kutyám nevelve van,de ivartalanítva nincs és nem is fogom...és azért nem,mert 10 éves 2 komoly műtéten van túl (szerencsére most már kutya baja)és nem fogom az életét kockáztatni egy újabb altatással.

Inkább azt a pénzt a kutyámra költöm vagy oda adom egy olyan családnak akiknek még kenyérre sem jut.

2011. nov. 16. 15:17
 29/47 anonim ***** válasza:

Van egy gyönyörű egészséges kutyám, esély sincs rá, hogy kölykei legyenek(nem szökik ki, figyelve van rá). Feleslegesen vállaljak egy elég kockázatos műtétet, hisz altatás stb., és a későbbi esetleges szövődményeket, mikor felelős gazdiként tisztában vagyok azzal, hogy mikor és hogyan lehet megelőzni a kölyköket.

Mellesleg még ha ezért szörnyű egy embernek tartanak én szeretném ha egyszer lennének kölykei. Nem meggazdagodás céljából, csak már többen is jelezték, hogy ha lesznek kiskutyusok örömmel befogadnának egyet, hisz gyönyörű egészséges kutya. Ezeket az embereket jól ismerem és tudom, hogy jó helyük lenne a kölyköknek.

2011. nov. 16. 15:24
 30/47 anonim ***** válasza:
52%

"A barátnőm közel egy éve ivartalanította kutyáját. Azóta nem lehet más állatok közelébe vinni, agresszívabban viselkedik velük. Előtte nem volt ilyen gond. Lustább is lett. Mielőtt még megszólnak az állatorvos mondta hogy ez az ivartalanítás miatt van. A szomszédom kutyája ivartalanítás után folyamatos evési zavarokkal és mindenféle betegséggel küszködött és fél évre rá megdöglött."

Komolyan mondom elmegyek a barátnődhöz és megnézem azt a kutyát, mert tuti h nem az ivartalanítástól vannak a viselkedési problémái. Az állatorvos - már ha ő mondta (akinek a telefonszámára kíváncsi lennék és a szakvéleményére h ezt mire alapozza) - meg igencsak szembe megy az általa tanultakkal ill. azzal amit a kamara képvisel. Illetőleg egy állatorvos nem etológus, soha nem is tanultak olyat, így nem is konyít a kutyák viselkedéséhez.

Az evési zavaros dolog meg megintcsak sántít.....

Az egész amit leírtál szakmaiatlan, áltudományos hülyeség.

2011. nov. 16. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!