Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaadó?!?! Mi a véleményetek...

Kutyaadó?!?! Mi a véleményetek róla? " felelős állat tartás a cél. [. ] állami feladatot ellátó helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása" miatt van szükség.

Figyelt kérdés
FORRÁS: [link]
2011. nov. 16. 07:02
1 2 3 4 5
 11/47 anonim válasza:
64%

Visszaolvastam a válaszom és rájöttem, hogy eltértem a tárgytól... bocsánat.

Kutyaadónak semmi értelme! Több haszonnal járna, hogyha pl. nem lehetne az állatokat csak úgy eladni. Találkoztam olyan 7 éves kutyussal (fajtatiszta) akinek pl. nem volt 1 db állatorvosi bélyegző sem az oltási könyvében. Sőt a könyve sem volt kitöltve :-( A szaporító - valahonnan szerzett oltóanyaggal - saját kezűleg oltotta a kutyáit... állítólag legalábbis oltotta, mert ennek semmi jele nem volt. :-(

Tehát szerintem az lenne a kutyaadó helyett a jó megoldás, ha minden körzetben ki lenne jelölve egy menhely, ahova az eladásra, vagy gazda cserére szánt kutyusokat be kellene vinni, és az ottani állatorvos leellenőrizné, hogy a kutyus minden előírt kötelező oltással rendelkezik és egészséges! Ennek pedig lenne egy díja pl. 3-5 ezer forint, ami a menhelynek lenne bevétel. Mivel szerintem sok menhely rászorulna egy kis extra bevételre.

Az önkormányzatok meg spóroljanak máson.

2011. nov. 16. 08:28
 12/47 anonim ***** válasza:
5%
A kutyám ivartalanított, és engedelmességi vizsgája van. Nekem ez a felelős kutyatartás minimuma, és így adót sem kell utána fizetni.
2011. nov. 16. 08:35
 13/47 anonim ***** válasza:
88%

"helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása" miatt van szükség"

Őszintén? Menjenek már a búsba. Ez ugyanannyira nem a felelős kutyatartásról szól, ahogy a chipsadó sem az egészségünkről. Csak annyi a lényeg, hogy minél többet fizessünk nekik..

2011. nov. 16. 08:42
 14/47 A kérdező kommentje:

Kutyaadó... " felelős állat tartás a cél.. [..] állami feladatot ellátó helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása" miatt van szükség.

Engem ez a mondat ütött meg... és több jelentéssel bír, mint maga a mondat, forrás még mindig a fenti link.

2011. nov. 16. 08:45
 15/47 A kérdező kommentje:

Ha az önkormányzatokhoz kerül az állatok, pontosabban a kutya adója... biztos a menhelyre kerül... ja,.persze... vagy a polgármester gazdagodik meg belőle... és ha már minden ember adót fizet, fizessen a kutyája is adót.

Én úgy gondolom, hogy a többség, akinek családja van, megfontolja a gyerekek miatt is, hogy milyen kutyát válasszon és azt felelősségteljesen gondozza. Ha a kisebbség egy része veri, éhezteti az állatokat, akkor valami más intézkedést kellett volna hozni.

De hát A parlament 337 igen, egy nem szavazattal és tizenöt tartózkodással elfogadta az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosítását

BUDAPESTIEK FIGYELEM még nincs vége...

[link]

2011. nov. 16. 08:56
 16/47 anonim ***** válasza:

Kutyaadó, majd macskaadó, majd haladó, majd tengerimalacadó, majd teknősbékaadó.....majd lóadó.....úgyis kifizeti a sok h.lye, hát vessünk ki mindenre adót. A levegővételadó vajon mikor jön?

A kutyát sok esetben családtagként kezelik, szeretik az emberek többsége. Persze, hogy meg tudják adóztatni, hisz aki felelős gazdi és szereti a kutyáját az kifizeti, mert nem válik meg tőle. De a többi? Kiengedi majd az utcára, mert elég volt oltását fizetni, de így már kinek kell kutya.

2011. nov. 16. 09:11
 17/47 anonim ***** válasza:
0%

"A kutyám ivartalanított, és engedelmességi vizsgája van. Nekem ez a felelős kutyatartás minimuma, és így adót sem kell utána fizetni."

Pető Kriszti gyönyörűen leírta. Nem kell itt hőbörgni, hanem követni kell a példáját. Ennyi. Ha nem akarjátok h a képviselők gazdagodjanak - és még felelős állattartónak is valljátok magatokat - akkor ivartalanítotok és kész, nincs probléma, nincs adó.

2011. nov. 16. 09:23
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kutyám munkakutya, a másik ivartalanított, de még így sem vagyok biztos benne, hogy nem kell majd valamit fizetni utánuk.

Nem az háborít fel, hogy a felelős kutyatartásra akarnak kötelezni, hanem az, hogy az adónak SEMMI KÖZE SINCS EHHEZ. Csődközelben vannak az önkormányzatok és kell a pénz. Semmit sem kapnak belőle vissza a kutyák/kutyatartók. Nem lesz több menhely, nem lesz több sétáltató, csak ADÓ. Egyébként azt már megfizetjük sokszor. Oltást kapnak, a kutyatápon is van Áfa....

2011. nov. 16. 09:49
 19/47 anonim ***** válasza:
Jogos, de ha már lesz akkor nézzük a jó oldalát, és ivartalaníttasson minél több gazdi. Mindenki csak hőbörög, meg bosszankodik, de az senkinek nem jut el az agyáig, h két évi adóból egy ivartalanítási akción még a nagytestű szuka kutyáját is kiivartalanítják és akkor sohatöbbé nincs adó :o)
2011. nov. 16. 09:58
 20/47 anonim ***** válasza:
53%

Nem azért vetik ki ezeket az adókat, hogy az embereknek jó legyen, hanem azért, mert nincs pénz.

Chips adó? Hagyjuk már, a politikusokat biztos marhára érdekli, hogy mennyire él egészségesen az ország. :(

2011. nov. 16. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!