Le lehet szoktatni a kutyát arról, hogy ne ássa ki folyton a virágokat? Van erre valami trükk vagy javaslat?
Szia!
Többféleképpen orvosolható a problémád. Kerítsd el a virágokat, hogy ne férjen hozzá a kutya, vagy próbáld ki a kutyariasztó spray-t. Vigyázz, mert az olcsóbbak nem válnak be, sőt van, amelyik egyenesen vonzza a kutyát, ezért legjobb ha ennek beszerzésekor a kutyát is magaddal viszed. A legegyszerűbb mégis az lenne, ha levezetnéd a fölösleges energiáját. Napi 1-1,5 óra séta, játék, aktív foglalkozás mellett bizonyára nyugodtabb lenne. Ha nem keresel neki elfoglaltságot, amint látod, keres magának..
Ezért jó, ha az embernek jólnevelt, kiképzett kutyája van. Az enyémeknek egyszer elmondom, hogy mit nem szabad és attól kezdve eszükbe nem jut hozzányúlni.
Ha nem értessz a kutyakiképzéshez, akkor menj kutyaiskolába, ott megtanulod mit hogyan érj ela kutyánál, sokkal jobban megértitek egymást.
És természetesen napi 1-2 óra intenzív foglalkozás.
13:19-esnek:
Miért baj amit a 12:09es írt? nem én írtam. De Ő sem mondja azt,hogy megverje! Csak szidja le...nem értem a problémád...
12.58: 2 válasz jött 12.09-kor, csak az egyik már 0%-ban hasznos, azért nem látod. Bemásolom:
"Nálunk az jött be, hogy el lett verve. 2szer kellet csak elverni, harmadjára már elkerülte a virágokat, és azóta is elkerüli. Mert be lett nevelve, hogy ha a virgákokat szétt taposa meg szét rágja, akkor el lesz verve. Kicsit durva de hatásos."
Ha nem sikerül leszoktatnod róla(nekem csak 1,5 éves korukig csesztették a növényeket a Rottik), akkor van egy egyszerű tippem, ami bejön!
Ahol ásnak, abba a gödörbe tedd bele a kutyák saját ürülékét, majd temesd vissza! Többé nem fognak ott ásni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!