Fajtatiszta illetve keverék bizonyitása?
Van bármi féle irás arról a témáról, hogy mit nevezünk keverék kutyának és mit fajtatisztának?
Én úgy tudom, hogy annak a kutyának aminek nincsen törzskönyve azt keveréknek nyilvánitjuk.
Viszont ez le van irva valahova?
A genetikai vizsgálattal is van egy bibi: kiindulási alap kell hozzá.
Ha mindkét szülőtől és a kölyöktől vesznek mintát, akkor meg tudják állapítani, hogy ők tényleg azt a kölyköt hozták-e létre, vagy sem. De egy adott fajta megállapítása génvizsgálattal csak akkor lehetséges, ha elegendő mennyiségű egyed adatai állnak rendelkezésre az adott fajtából. Egy magyar agárra például lehetetlen volna génvizsgálatot kérni, mert annyi mindent belekevertek, hogy nem lehet megállapítani melyik az a tiszta génsorozat, ami csak rá jellemző.
Én is láttam már olyat, hogy egy fehér huskynak és egy svájci fehér juhásznak fekete-fehér rajzos kiskutyái születtek. Ez az atavizmus, amikor valamelyik nagy- vagy dédszülő génjei lesznek dominánsak.
Aztán ott van még a lehetőség, hogy a törzskönyvet is hamisítják...
Leírva sehova nincs, csak a jpé szerint, ha nem tudod bizonyítani, akkor az nem valós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!