Az igaz hogy a keverék kutyusok egészségesebbek, mint egy fajtatiszta kutya?
Amennyire en tudom,a normalis,jo tenyesztotol,torzskonyvvel vett kutya pont azert annyira draga,mert jo esellyel egeszseges felnotte cseperedik.
Pont a szaporitoktol (aka "parasztbacsi") vett "fajtatiszta" (igazabol nem) kutyak kozott van sok genetikailag problemas,betegsegeket hordozo peldany.Remelem ezzel mindket kerdesedre valaszoltam.
Attól függ. Több generációs keveréknél abszolút igaz, hiszen őket a természet szelektálta, ahol meg az erős és egészéges marad életben.
Két fajtatiszta keveréknél is igaz, hiszen komplementáció léphet fel a géneknél, pár recesszív betegség nem fejeződik ki.
F2-es nemzedéknél, ahol egyik szülő fajtatiszta, a másik keverék -és azon fajtának keveréke, ami a másik fajtatiszta szülő- nem igaz, ebben az esetben pont elő fogja hozni a szülőnél amúgy rejtett betegségeket.
Természetesen ez mind statisztikai adat, a valóságban ettől egyedi eltérés lehet.
Nem igaz.
Az én keverékem csirke allergiás epilepsziás.
A fajtatiszta kutyámnak meg semmi baja.
A tenyésztő meg azért jobb mint egy "szaporító" mert a tenyésztőnél a kutyák szelektálva vannak garantált hogy olyan fajtát veszünk amijet szseretnénk van rá garancia stb... Még ezek egy szaporítónál nincsenek meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!