Mit gondoltok, mi a véleményetek? Kutyás vs. Nem kutyás
Kutyás vagyok de egyetértek hogy ne ordítgasson már ott, engem is zavarna. Ha rendszeresen teszi, akkor megértem, hogy szólnak érte. Meg lesülne a bőr a képemről ha egy macskát kergetne a kutyám, mert nekem is van macskám és az a macska valakinek a kiskedvence akit ugyanúgy szeretnek mint a kutyát. Ha nem macskabiztos akkor pórázon kell tartani. Arról nem is bezsélve hogy neki is baja eshet.
Megértem hogy milyen nehéz a kutyásoknak, engem is állandóan támadnak, de szerintem alap, hogy megpróbálunk zéró jogos problémát okozni.
Kedves Little Red, valamint az uccsó hozzászóló. Gyakorolom hidd el a behívást, de a kutya alig 1 éves. Borzasztó játékos, de figyelmes. A macskákkal meg nincs semmi baja, akit kergetett az a másik kutyusék cicája volt, együtt jöttek és hát arra gondolt vele is játszik kicsit. Csak a cica (mert ugye cica) elrohant. Nem bánt sem macskát, sem másik kutyát, sem embert nem eszik. Mindenki, aki ismeri imádja, mert mindenkihez kedves, csak természeténél fogva, pl. ha több kutya van összetereli őket.
Nagyon köszönöm annak a jó tanácsát, aki azt írta fel se vegyem a szidást, mert már sokszor nagyon kikészültem ezektől. Legközelebb megfogadom, hogy ha valaki kötözködik max vissza szólok, hogy Önnek is szép estét kívánok.
Aki pedig azt írta, hogy miért nincs este már időm a parkba menni. Azért mert hulla fáradt vagyok (a munkahelyemen napi 10-12 órát dolgozom) a közeli parkba meg este életveszély kimenni - én legalább is nem szeretek részeg hajl-talanokkal és kábszeres tinikkel találkozni. A 13 éves fiamat meg pláne nem küldöm közéjük.
Én írtam a parkos részt is. Ne haragudj, tényleg nem megbántani akarlak, de kifogásokból nagyon jó vagy.
Mikor magadhoz veszel egy állatot, bizony át kell gondolni, h tudod-e neki a megfelelő tartási körülményeket biztosítani. Ebbe a séta is beletartozik.
Az, h a kutya meg még nincs egy éves, pont rossz kifogás. Amíg én a sajátommal nem mehettem le, mert még nem voltak meg az oltásai, már akkor a behívást gyakoroltuk. 4-5 hónaposan a kutyám már simán behívható volt. Ő is imádja kergetni a macsekokat, ha kiszáll a kocsiból már rohan is azokra a helyekre, ahol a macskák tanyázni szoktak, Mégis mondom neki h Hagyd, gyere ide! sarkon fordul és lohol hozzám.
Plusz egyszer az a "kedves" ember felveszi az egészet videóra, h elengeded a kutyát, elküldi a megfelelő szervekhez, te meg fizetheted a 30-50ezres bírságot.
És elnézve a reakciódat, te azt várod h mindenki helyeselje, jól jársz el, akit zavarsz meg fogja be. Nem érdekel h lepontoznak vagy sem, akkor is megmondom, h szabályt szegsz! Hulla fáradt vagy? Nagyon sajnálom, de erre akkor kellett volna gondolni, mikor magadhoz vetted az ebet. TUDTAD h gondozni kell, sétálni vele, lefárasztani.
Little Red!
Én egyetértek veled abban, hogy azon a területen jogilag nem engedheti el a kutyáját!
De a kötözködő embernek nem is ez volt a baja, csak a zajongás!
Arról nem esik szó, hogy az a baja, hogy a kutya szabadon van...
És ilyen szempontból szerintem nem lehet probléma az, hogy kettőt kiáltanak csendrendelet előtti időpontban...
Persze az már más, hogy valóban nem ártana kicsit többet foglalkozni a kutyával, az én 5 hónapos kutyám is már most 100%-ra behívható, és elsőre jön, nem kell üvöltözni utána.
Erre azt tudom tanácsolni, hogy kutyasuli.:)
Most nincs időm leírni, szerintem hogy hívd be, de ha igény van rá, leírom a tökürmódszeres kutyasulik változatát!:)
Szerintem frissító lenne neked és a kutyádnak is, ha arrébb is felfedeznétek a világot.
Nálunk bizony sokszor előfordul, hogy éjfél körül érünk haza sétából, de olyan is van, hogy éjfél után indulunk, és nem keveset megyünk (át ezen az elmebeteg fakun, aztán a határ, ahol meg további paraszt emberek várnak morcos pásztorkutyákkal, vadászpuskával, no meg a vadászok).
Ti is megtehettek ennyit, már csak azért is, mert mindig ugyanaz a 2-3 hely egy idő után már olyan lesz a kutyának szinte, mintha nem is mennétek sehova, kell a változatpsság, kell az inger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!