Miért tukmálják ennyire a menhelyi kutyákat?
Itt mégis erről szól minden harmadik kérdés. Akkor szerinted ne ajánljunk neki egy keveréket (bár én nem szoktam), akit a menhelyen kiismertek, tudják kinek ideális és kinek nem?
Aki jön ide azzal, h tetszik neki a csehszlovák juhász, mindent tudni akar róla, mert neki olyan kell...Aztán magyarázhatod neki, h nem, neki nagyon nem kell az a kutya...
De pl egy ismerősöm is úgy szeretett bele a rotiba, h látta az én kutyám mentalitását és temperamentumát. Nem telt bele pár hónap, már jött a kölyök "fajtatiszta" rotijával. Még örültem is, h a kutyimnak lesz kivel játszania. DE az ő kutyája az istennek se akart játszani, állandóan feküdt vagy bambult. Egyszerűen mintha a fellegekben járnának a gondolatai, még a nevét se hallja sokszor. Aztán nekiállt sántikálni is. Akkor még a srác arról áradozott nekem, h majd jó pénzért pároztatja és lesznek kölykök, mert az ő kutyája olyan szép. Gyorsan elsoroltam neki a kötelező szűréseket, tenyésszemlét, versenyeket, kiállításokat, árakat, stb. Erre mondja h ugyanmár, az övé is tk nélküli. Mondom oké, akkor csak keverék, ne "tenyéssze". Aztán kérdezősködtem, faggattam, kiderült h 20ezerért vette a "hegyen" ahol egy nyugdíjas házaspárnak ez a keresetkiegészítése (hogy rohadnának meg). A kutya még nincs egy éves, de már túl van egy műtéten, mert olyan térdproblémája van, h már menni se tud. A csípője szintén, de az még nem műthető. De ő még mindig "tenyészteni" akarja. ÉS hiába tépem neki a szám, hiába mondom h a műtét árából már lehetne egy tk-s, tökéletes vérvonalú kutyája, csak a levegőbe beszélek. És tuti h van valami mentális baja is a kutyának, mivel még mindig semmire se figyel oda, nem hallja a nevét fülprobléma nincs), nem játszik, nem csinál semmit csak áll és bámul a semmibe. De neki roti kellett. Szerinted mennyire járt volna jobban egy menhelyi keverékkel?
Nem költött volna 100ezreket a kutyája egészségére.
Nem támogatta volna az idióta szaporítókat.
Megmentett volna egy életet.
Alapból "csak" ennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!