Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tukmálják ennyire a...

Miért tukmálják ennyire a menhelyi kutyákat?

Figyelt kérdés
Sokan feltesznek egy kérdést pl.: xy fajtának milyen tulajdonságai vannak vagy milyen fajtát vegyen és legalább egy olyan válasz van hogy inkább szerezzen be menhelyről pedig van konkrét fajta ami iránt érdeklődik.Most nem azért mert én egy szívtelen alak vagyok mert adó 1 százalék megy amenhelyre meg tápot is szoktam küldeni meg pórázt, almot a kölyköknek még örökbe is fogadtam egy kutyát és önkéntes is voltam.
2011. nov. 14. 17:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én sem úgy értem hogy egy keverék nem mert nekem is a legtöbb kutyám keverék volt mert én nem szeretnék felkészületlenül százezreket adni egy kutyáért hogyha csak tetszik és nem ismerem a fajta jellegzetességeit mert valószínüleg mindkettőnknek teher lenne a közös élet
2011. nov. 15. 03:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt mégis erről szól minden harmadik kérdés. Akkor szerinted ne ajánljunk neki egy keveréket (bár én nem szoktam), akit a menhelyen kiismertek, tudják kinek ideális és kinek nem?

Aki jön ide azzal, h tetszik neki a csehszlovák juhász, mindent tudni akar róla, mert neki olyan kell...Aztán magyarázhatod neki, h nem, neki nagyon nem kell az a kutya...

De pl egy ismerősöm is úgy szeretett bele a rotiba, h látta az én kutyám mentalitását és temperamentumát. Nem telt bele pár hónap, már jött a kölyök "fajtatiszta" rotijával. Még örültem is, h a kutyimnak lesz kivel játszania. DE az ő kutyája az istennek se akart játszani, állandóan feküdt vagy bambult. Egyszerűen mintha a fellegekben járnának a gondolatai, még a nevét se hallja sokszor. Aztán nekiállt sántikálni is. Akkor még a srác arról áradozott nekem, h majd jó pénzért pároztatja és lesznek kölykök, mert az ő kutyája olyan szép. Gyorsan elsoroltam neki a kötelező szűréseket, tenyésszemlét, versenyeket, kiállításokat, árakat, stb. Erre mondja h ugyanmár, az övé is tk nélküli. Mondom oké, akkor csak keverék, ne "tenyéssze". Aztán kérdezősködtem, faggattam, kiderült h 20ezerért vette a "hegyen" ahol egy nyugdíjas házaspárnak ez a keresetkiegészítése (hogy rohadnának meg). A kutya még nincs egy éves, de már túl van egy műtéten, mert olyan térdproblémája van, h már menni se tud. A csípője szintén, de az még nem műthető. De ő még mindig "tenyészteni" akarja. ÉS hiába tépem neki a szám, hiába mondom h a műtét árából már lehetne egy tk-s, tökéletes vérvonalú kutyája, csak a levegőbe beszélek. És tuti h van valami mentális baja is a kutyának, mivel még mindig semmire se figyel oda, nem hallja a nevét fülprobléma nincs), nem játszik, nem csinál semmit csak áll és bámul a semmibe. De neki roti kellett. Szerinted mennyire járt volna jobban egy menhelyi keverékkel?

Nem költött volna 100ezreket a kutyája egészségére.

Nem támogatta volna az idióta szaporítókat.

Megmentett volna egy életet.

Alapból "csak" ennyivel.

2011. nov. 15. 08:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
#12 Ráadásul menhelyről ivartalanítva kapott volna szukát, hiába akarta volna szaporítani...
2011. nov. 15. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!