Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pekingi palotakutya szereti...

Benbi kérdése:

A pekingi palotakutya szereti ha fésülik?

Figyelt kérdés
egy fél éves palota kutyárol van szó
2011. nov. 13. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Van, amelyik kutya szereti, van amelyik nem.

Nekem is hosszú szőrű kutyám van (nem pekingi) ő nem igazán szereti, de megszokta, mert kölyök kora óta ápolom, fésülöm a szőrét. Igyekszem úgy fésülni, hogy ne húzzam meg, vagy ne szúrják a fémszálak a bőrét.

Ez inkább egyed függő, nem fajtákra jellemző, hogy az egyik igen, a másik nem:)

2011. nov. 13. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Szoktatás kérdése leginkább.
2011. nov. 13. 20:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Szoktatás bizony. Nyírtam már olyan uszkárt, aki szabályos hisztériás rohamot kapott a fésűnek már csak a látványától is, meg ismerek puli-keveréket, aki elnyúlik az oldalára és könyörög a fésülésért.

Napjában többször kicsit fésülgesd meg, közben dicsérd, és kb. fél-egy perc után (eleinte) hagyd is futni és játssz vele kicsit. Meg kell szoknia, ha pekingi, mert nem nyerő, ha egy nyíráshoz/fésüléshez le kell szedálni a kutyát.

2011. nov. 13. 21:10
 4/5 Akiteki ***** válasza:
68%
Úgy szoktam a kölyköket a fésűhöz edzeni, hogy adok nekik egy műcsontot közben. Egyrészt le is köti a figyelmét, nem a fésüléssel foglalkozik, azon kívül kellemes élménnyel köti össze.
2011. nov. 13. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez tényleg szoktatás kérdése.Én a kutyáimat már kölyök koruktól szoktattam a fésüléshez,néha kicsit eréjesebben kellett fellépnem,de ha ügyesen hagyták magukat kifésülni,megkapták a jutalomfalatkát és dicséretet.
2012. aug. 22. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!