Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya a pekingi palotak...

Milyen kutya a pekingi palotakutya?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok, vélemények róla? Szerintetek milyen kutya? Érdemes vennem? Tanítható? Más kutyákkal való viszony?
2010. máj. 7. 20:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Kutya, a németjuhásznál kezdődik. Amiről írsz,csak egy össze-vissza tenyésztett jószág!
2010. máj. 7. 20:53
 2/13 anonim válasza:
24%
Idegbeteg :D
2010. máj. 7. 20:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem van egy pincsim. Másfél éves kan kutya. Sokak szerint csúnya a fajta. Ízlések és pofonok :) Nekem se tetszik az a nagyon benyomott pofájú pincsi. Én se választottam ezt a kutyát hanem egy rossz helyről hoztam el mert nem akartam, hogy ott maradjon. Előtte sose volt kis testű kutyám. Makacs az tuti és kiköveteli magának a kényelmet. Imád enni meg kaját kunyerálni ezért jutalom falattal tökéletesen tanítható. Sokak szerint agresszív és idegbeteg fajta. Evvel nem értek egyet mert ez nevelés kérdése. A legtöbb pincsi azért agresszív mert nem jól szocializálták, felkapkodják nagy kutyák elől és azért támad stb. Az én kutyám egyáltalán nem támad meg semmilyen kutyát viszont megvédi magát :) Harcias kis dög de sosem kezdeményez. Azt azért nem állítanám, hogy nagyon okos, de én még nem láttam pincsit aki ennyi mindent tudna mint az enyém. Kéz mozdulatokra is tudja a legtöbb parancsszót szóval már beszélnem sem kell hozzá :)

Persze azért ezt nem két nap alatt értem el mert tényleg makacs és lusti. Minden nap gyakorolni kell vele és kutyák közé vinni akkor nem lesz probléma. Tényleg nevelés kérdése.

Sok ismerősöm van aki nem szereti a kis testű kutyákat vagy a pincsiket (rossz tapasztalat miatt) de az én kutyámat imádják mert mindig pozitívan csalódnak benne és csak ámulnak, hogy milyen okos. Ja és nagyon egygazdás kutya, szóval nem fog mindenkit úgy szeretni a családban. Az én kutyám is csak utánam mászkál a lakásban meg engem védelmez a legjobban (még az élete árán is volt rá példa)

Kép róla:

[link]

[link]

16/l

2010. máj. 7. 20:56
 4/13 anonim válasza:
Nekem volt palotapincsim, 8 évig élt velünk bent lakásban. Elég agresszív kutyus, akit nem kedvel, azt nem engedi a kapun se be, nemhogy a házba. Az enyém az utca réme volt, mert minden biciglist megkergetett. Amúgy nagyon hűséges ragaszkodó. Nekem az a véleményem, minél kisebb egy kutya annál jobb házőrző. Nem szabad felmérgesíteni, mert kidülled a szeme, és nehezen ugrik neki vissza és véres lesz szegénynek. Ha lakásban akarod tartani, nyáron sűrűbben télen kevésbé sűrűn meg lkell fürdetni, fésülni, a csomókat a szőrén levágni. Az enyém imádta hanyatt vágni magát amíg szárítottam és fésültem, volt hogy annyira ellazult, hogy elaludt. Remélem segítettem.
2010. máj. 7. 20:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A 3. válaszoló vagyok: Igen a kutya a német juhásznál kezdődik azért van olyan kutyám is :D

[link]

2010. máj. 7. 21:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan kutyum van. Mondjuk tényleg tény, hogy a szőre hullik, de nagyon. Nekem a nagyobb termetű van nem az a pici. Annyira imádnivaló, jól lehet szorongatni, meg kis puha, imádom:):)
2010. máj. 7. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem az előző kutyusom palotapincsi volt, 16 évig volt a családunk tagja. Nagyon szomorú, hogy sokan elég hülyén gondolkodnak, hogy "hol is kezdődik a kutya". Én sosem néztem le se nagykutyást, se kiskutyást. Mindenki a saját lehetőségei szerin válasszon fajtát. Mindegyik kutya okos, sajnos az emberek a hibásak ha valami gond van velük.

Visszatérve, az én kutyusom tündéri volt, ragaszkodó, a szőrét azt rendszeresen ápolni kell, minden nap fésülni, mert különben összegubancolódik, és nagyon hullik. Ha kiskorától megszokja semmi gond nélkül elviseli a fésülést, az enyém elaludt közben. A tanítással kapcsolatban minden alap dolgot megtanult, de szerintem ez is csak foglalkozás kérdése. Kiskorától sokat kell foglalkozni vele (de ez nem fajtafüggő), és egy kis okos, szerethető és nagy szeretetet adó családtag lesz belőle.

2010. máj. 7. 21:34
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
Nem szeretem mert röfög..
2010. máj. 8. 11:48
 9/13 anonim válasza:

A testvérem nem túl büszke tulajdonosa volt egy Palotakutyusnak.

Idegbeteg volt az eb.

Mindent megugatott, estére sem hagyta abba.

Röfögöt.

Illetve sétálás közben töbször is elrántotta gazdáját, vagy elrágta a porázt és elszaladt.

Ráadásul egy kutyaparkban kikaparta egy Yorki szemét.

Azért tovább adta. xD

2010. máj. 9. 15:35
 10/13 anonim válasza:
SZia!Az eggyik barátnőmnek pekingi palotapincsie volt de sajnos beteg lett és hányt... szerintük megmérgezték :(és sajnos meghalt!Pedig nagyon barátságos kutya votl!!:((
2010. nov. 8. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!