A dohányosok kutyáit előbb halnak?
Ezt mondták a tvben.
Azért, mert a kutya passzív dohányzik?
És akkor az alkoholisták kutyái is előbb halnak?
A dohányosokéira igaz. Azért, mert ha egy légtérben van a kutyával (tehát kerti kutyánál nem igaz) akkor a kutya beszívja a dohányfüstöt. A füst levegőben eloszlatott szilárd részecskékből áll, tehát ha belélegzi, lerakódik a tüdejében, ugyanúgy, ahogy a dohányzó emberében. Olyan, mintha a kutya is dohányozna, a passzív dohányzás az előbbi okok miatt nagyon káros.
Az alkoholista kutyájára nem igaz, hiszen attól, hogy alkoholt fogyaszt, alapból csak a saját testében tesz kárt, nem bocsájt ki semmi káros anyagot.
Ez igaz. Az alkoholisták kutyái is korábban halnak, ha isznak a gazdival. De komolyra véve a kérdést, a kistestű
kutyák is hamarabb betegszenek meg, mert az alacsony szinten több káros anyagot /bezingőz, stb./ szívnak be.
Igen igaz hogy a dohányosok kutyái előbb halnak meg. De ez a alkoholisták kutyáira nem igaz.
Nekem a volt szuka Tacskóm szerette a sör. Egyszer kiömlött (nem sok) de ő azt felnyalta.
Én dohányzom. Az egyik kutyám 15 éves korában halálozott el. Ha nem dohányoztam volna akkor lehet, hogy a 20-at is megérte volna.
Azt is mondják, hogy minden műtéti altatás néhány évet elvesz a kutya életéből.
Az enyémet 7-szer altatták és mégis 15 évet élt.
Ha ezt vesszük alapul akkor meg sem lett volna szabad születnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!