SOS! Lehet bélcsavarodása?
megette a tápadagját az egyik kutyám (Effendi),a másik (Panda)meg meghagyott kb úgy egy fél marékkal.utána kimentem megetetni a kiscsirkémet amit találtam,nevelek,Effendi bent maradt aludni,Panda meg jött velem.mire visszaértem addig Effendi megette amit Panda hagyott,elég kemény most a hasa
Ebből nem lehet bélcsavarodása?
Mekkora kutyusokról van szó(fajta,kor)?
Egyébként valószínűleg csak fájlalni fogja a hasát(feszülni fog a gyomra)más baja nem igen lehet csak hogy étvágytalan lesz egy ideig(1 nap).
12 kg,menhelyi ivartalanított keverék szuka október 3.én volt 1 éves.
Amúgy igaz a régi mondás hogy amikor ilyen van akkor meg kell futtatni?
Köszi az eddigi válaszokat
Isten ments, ha addig nem is volt semmi baja, a futástól sokkal valószínűbb, hogy lesz. Plusz fél marék táptól még nem lett baja kutyának, a napi adagja kétszeresét is megenné a legtöbb gond nélkül. Kaja után viszont szigorúan nincs mozgás.
Ha csak gubbaszt a kutya, és láthatóan püffedt és kemény a hasa, akkor kezdhetsz gyanakodni, de az is inkább gyomorcsavarodás, mint bél. Amíg jó a kedve, addig nincs baj. Amúgyis a nagyobb testűeket veszélyeztetik jobban ezek a bajok, a kicsikkel ritkán fordul elő ilyesmi.
A bélcsavarodást nem (annyira) a kaja mennyisége határozza meg, hanem az, hogy utána mit csinál a kutya. Lehetőleg ne rohangáljon, pihenjen egy kicsit, emésszen nyugodtan.
De nyugi, szerintem semmi baja nem lesz.
Kissé bekajált. Neked is kemény a hasad, ha degeszre eszed magad, nem? :))
Vedd el a vizet, legalább azt ne igyon most sokat.
És máskor azonnal tedd el a maradék kaját, ha nem ette meg valaki. Semmi baja nem lesz, hagyd pihenni.
köszi a megnyugtató válaszokat!
hát most is nyomogatja a sípolós lasztiját:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!