Igaz, hogy nem ehet csirkecsontot a kutya mert az szálkásan törik és szúrja a gyomrát? Ha sokat eszik, akkor bélcsavarodása lesz?
a szárnyas állatok csontja szálkásan törik,és a gyomorban komoly problémát okoz.
a sok csont pedig emésztési zavarokat okoz.
a csontban nincs nagy tápérték.
jót tesz a fogainak, de különösebben nem tápláló.
igen, igaz.
ne adj neki, bele is halhat a kutyus.
bélcsavarodást én úgy tudom akkor kaphat, ha séta előtt kap enni a kutya.hisz utána ugrál, futkározik és nem tesz jót neki.
főleg a vékony alkatú kutyák hajlamosak erre, pl agár, vagy vizsla...de spec. a westie-m nem ilyen tipus, mégsem adnék neki séta előtt.
annyit adj neki, ami rajta van az etetési útmutatón(feltéve ha nem házi kosztot adsz neki).
Nem csak a gyomrát, de találkoztam állatorvosnál németjuhásszal, akinek a szájpadlásába állt bele.
Főleg főve vagy sütve veszélyes, mert akkor jobban kiszárad.
De csak a csöves csontok, mint a comb. A csirkefarhát nem ilyen.
Viszont pulyka vagy libacomb még nyersen is úgy törik, hogy a kezed is átszúrja, azt mindenképpen kerüld.
Bélcsavarodás főleg a nagytestűekre jellemző, hiszen nekik van hely, hogy a gyomruk (ugyanis a bélcsavarodáskor a nevével ellentétben nem a bele, hanem a gyomra csavarodik meg, illetve fordul át) el tudjon mozdulni. Nem azért, mert sokat eszik, hanem mert tele hassal ugrál, szalad.
Németjuhász szuka, 2 éves múlt. Csirke far-hátat, nyakat, lábat, mellcsontot, amin van még hús, (ezek főve, lesütve, nyersen soha nem adom neki, meg amúgy is nagyon kényes,)és tápot kap enni. Még szoktuk más kajákkal is kényeztetni de az nem húsféle, (túrós tészta, tejszínhab, puding, stb,,,. )
Sertés csontot lehet adni neki? Melyeket? Vagy még mit? Illetve mit nem? Köszi a válaszokat előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!