Melyik kutyát válasszam, illik hozzám?
sziasztok!
15/f vagyok.
sportos,5kmt tudnék vele mindennap sétálni,hétvégénként akár 10-15kmert is.
Türelmes vagyok,könnyen kezelhető kutyát akarok,inkább családi kutyát,mint egygazdás kutyát.
határozott vagyok, ha úgy van,de szeretném ha könnyen kezelhető kutya lenne,nem egy agresszív kutya aki harapdál fogváltás után is(persze minden kiskutya csipked,de lelehet őket szoktatni)meg azért vannak olyan kutyák,amelyeket határozottabb kézzel kell fogni,na én nem szeretnék ilyen kutyát.
szeretném,ha fürdetem nem harapdálna,nyakörvet rá tudnám tenni,tehát legyen valamelyest nyugodt is.
az alábbi fajtákra gondoltam:
airedale terrier ( annyi hátránya van,hogy nagyon terrieres örök mozgó,makacs,de ezért tetszik)
aussie(nagyon szép,okos,családi kutya)
bali hegyikutya(nagyon ritkafaj,de elég jókat írnak róla)
briard(ő nem tudom,hogy egygazdás e ,de remélem,hogy jó családi kutyának is,szőrével mit kell csinálni?)
Leonbergi(okos,szép,családi kutya)
előre köszönöm.
ők nem a kifejezett divatkutyák,nem nagyon láttam még ilyen kutyákat élőben,pedig járok kiállításra sokat,de még ilyen kutyákat nem vettem észre.
Nem tudom hogy választottál-e már, de én tudom ajánlani a whippetet. 1órás intenzív mozgás és utána nem rombol de annyit meg simán lesétál/fut veled:)Ha nem tetszenek az agárfélék akkor a tervueren-t tudom ajánlani, mert szép és mozgékony, de egyben engedelmes és családcentrikus is.
Akár melyik fajtát választod is, jó kutyázást kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!