Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Jelentsem fel a...

Mit tegyek? Jelentsem fel a szomszédot állatkínzásért?

Figyelt kérdés
A szomszédom kertes házába a nyáron új lakók költöztek, akik hoztak magukkal egy Yorkshire terrier kiskutyát. Gondolom a két gyereküknek játszani.Sajnos most a hideg idő beálltával minden nap azt tapasztaljuk, hogy a kiskutya éjjel-nappal kint az udvarban egy vékony párnán vagy a lehullott faleveleken alszik. Ők egész nap nincsenek itthon, csak este, a gyerekek se sokat foglalkoznak vele. Mikor megkérdeztem a szomszédot, hogy nem lesz-e beteg így a kiskutya, hogy kint alszik, azt válaszolta, hogy van neki egy ólja és ő nem tehet róla, hogy nem akar bemenni. Amikor azt mondtam neki,hogy feljelentem állatkínzásért, megfenyegett, hogy ő meg feljelent engem zaklatásért.
2011. nov. 3. 15:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá semmilyen törvény hogy télen bent kéne tartani a kutyát a lakásban. Ennek tudatában jelentgesd fel, csak nevetni fognak rajtad a szomszéddal meg örök haragban lesztek.Biztos megéri.Ha van egy háza ,de nem megy be akkor nem fázik. Macskák is kint vannak egész télen mégsem fagynak meg,érdekes.
2011. nov. 3. 21:09
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszadók!

Köszönöm a kissé ellentmondásos reagálásokat, mely abból fakadhat, hogy szerintem a válaszadók többsége azt sem tudja, milyen kutya a Yorki. Én annak tudatában tettem fel kérdésemet, hogy előtte tájékozódtam az interneten, ahol egyértelműen leírják, hogy egy max.3kg-os,vékony, fényes selyemszőrű kis állat, mely egyértelműen szobakutya.S én az állatkízást sem úgy értettem, hogy veri a kutyáját,hanem hogy az is állatkínzás,ha valaki úgy tartja az állatot, mely az egészségét veszélyezteti. Többen írták, hogy a kint tartott Yorki tüdőgyulladást kaphat,s ebbe pusztul bele.

2011. nov. 4. 09:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Teljesen jogos a kérdésed! Olyan kis csöppnyi kutya, csórikám az avarban is el tudna tűnni kb.

Látom, nem ez évi a kérdésed, érdekelne, hogy mit tettél végül. :)

2013. jan. 17. 19:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne. Történt valami fejlemény? A Yorki valóban egy nagyon érzékeny - igazából szobakutyának való- kis állat nagyon vékony szőrzettel. Ha ilyen mínusz fokokban is kint van, 100%, hogy nem éli túl. Az én kutyáim eléggé vastag szőrzetűek, de amikor már az itatóvizük is befagy, egész nap a műhelyemben vannak, a vizükkel együtt. Pár órára engedem ki őket, hogy azért szaladgáljanak is, meg elvégezzék a szükségleteiket, de sokszor már remegnek amikor bejönnek. Igen is állatkínzás és úgy tudom, ha nem megfelelően van tartva a kutya, el is kobozhatják. Ezt abból gondolom, hogy amikor mi a menhelyen voltunk kutyát választani, ott is voltak olyanok, akikre azt mondták, hogy azért kerültek oda, mert elkobozták nem megfelelő tartás miatt.
2013. jan. 26. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!