Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyásként kölyökkutyát...

Első kutyásként kölyökkutyát vegyek, vagy inkább egy menhelyről hozzak el kutyát?

Figyelt kérdés
Kiskoromban volt egy családikutyánk,és szeretnék egyet,de nem tudom,melyik lenne a jobb.Először menhelyről szerettem volna,többször jártam segíteni egy helyi menhelynek,és úgy sajnáltam őket,de azt mondták,sajnálatból ne vegyek.És ha megharap,mert nemtom úgy nyúlok hozzá,h azt hiszi bántani akarom?Fajtamentők oldalán is nézegettem,de nem tudom,hogy elsőnek melyik lenne a jobb.Se.gítsetek!
2011. nov. 3. 13:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kijárkálok még a menhelyre és majd döntök.:) Tényleg édesek:)
2011. nov. 3. 13:49
 12/18 anonim ***** válasza:
A német juhász pont nem való első kutyának! Ha nincs semmilyen tapasztalatod, nem nagyon ajánlom!
2011. nov. 3. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha kijárkálsz menhelyre segíteni akkor azért nagyjából képben vagy az ittani kutyák jellemét, vérmérséltetét illetően. Biztos van kedvenced. Miért nem őt viszed haza??

A felnőtt kutyáknak nagyobb szükségük van az olyan emberekre akik hajlandóak örökbefogadni mint a kölyköknek. Én biztos h felnőtt kutyát hoznék el - pontosabban ezt már megtettem kétszer évekkel ezelőtt. Egyiket sem bántam meg. Ellenben 2 éve vettem egy kölyköt - vele sokkal többet "szenvedtem" mint az előző kettővel.

Ő az egyik - előtte-utána:

[link]

[link]

2011. nov. 3. 14:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Túl van misztikfikálva ez a kölyökkori elhozatal. Ha nem látnám, h tömegével vannak elcseszve azok a kutyák akiket kölyökkoruk óta "nevel", babusgat, tart stb. a gazdája, akkor lehet h más lenne a véleményem, de így nem - mivel az én 1 ill. 1,5 évesen örökbefogadott kutyáim jobban neveltek, hallgatnak rám, és kötődnek hozzám.
2011. nov. 3. 14:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Az a linkelt husky-németjuhász keverék tényleg nagyon szimpatikus kutynak néz ki. Ha lenne kertünk, akárhol is van a kutyó, már elhoztam volna :)
2011. nov. 3. 15:50
 16/18 A kérdező kommentje:
A menhelyen nagyon szerettem egy pitbullt,de mivel itthon lakok,anyu először nem akarta,mert hát a pitbullnak nincs jó hírneve...Mire rávettem,elvitték...jellemző. De miért nem jó első kutyának a németjuhász?
2011. nov. 4. 10:38
 17/18 anonim válasza:
Nekem németjuhász-husky keverékeim vannak (8hónaposak) és nagyon-nagyon sürgősen el kell öket ajándékoznom mert különben elviszik a sintérek!!!!(valai feljelentett minket hogy túl sok kutyát tartunk,NEM ROSSZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!!!) úgyhogy ha kel kutyus én szívesen adok ingyen, beoltva!!!
2011. nov. 15. 12:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Én tökéletesen ajánlom a Német Juhászt mint első kutya okos kedves barátságos és gyerekszerető. Vagy ami még jó az a Svájci Fehér Juhászkutya. Ő még embercentrikusabb. Azért merem ajánlani őket mert nekem is az első kutyám egy német juhász volt. Nagyon imádtam és jó csapat voltunk.
2011. dec. 30. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!