Mit tegyek, hogy a kutyánk ne csinálja ezt, amikor nem vele vagyunk?
3 éves,sealyham terrier,már 2 hónapos kora óta velünk él...
De nagyon rossz.
Ha nem vele foglalkozunk,akkor elkezd nyöszörögni,ugatni,rohangálni és elkezdi harapdálni a cicánkat vagy a lábunkat/kezünket addig,amíg nem vele foglalkozunk.
Ha elkezdtek netezni,akkor idejön és sír,mintha ütnénk.Ahogy ráfigyelek,abbahagyja é jönni akar az ölembe.
Nem tudjuk,hogy miért csinálja ezt,mert soha nem hagytuk magára 1 óránál tovább,mindig visszük magunkkal,bárhová megyünk,pedig nagyon rossz.
Mikor reggel próbálunk kijutni a házból,akkor elkezd ugatni,ugrál,sír és ki akar szökni,néha még a kocsiból is hallom,hogy sír,pedig anya itthon van vele ,szóval tudja,hogy nem hagyjuk itthon sokáig egyedül.
Tegnap elkezdett sírni,mert nem feküdtem oda mellé az ágyba(velem alszik...de éjszaka mindig lekaparja rólam a takarót,ha kiszeretném húzni alóla,akkor morog :/) és nem mentem oda,ezért kiszedte az iPhone-omat a táskámból és szétrágta a kijelzőjét és ez már a 4. darabom ebben az évben,de ezen kívül szétszedi a távirányítókat,pénztárcákat,könyveket,újságokat,töltőket,tolltartókat,a cicánk játékait,mindet...
2 hete pl. a felvételis feladatlapjaimat szedte szét,mire felértem a lépcsőn és bementem a szobámba.
Miért csinálja ezt?
Merrefelé laktok? Most már kíváncsi vagyok arra a kutyára.
2 hét alatt kis angyalt nevelnék belőle.
Az amerikai kutyás műsorokban az ilyen kutyákat szokták bemutatni, mint a szeparációs stressz mintapéldányait.
Sürgősen szükségetek lenne egy olyan iskolára, ahol problémás kutyákkal foglalkoznak.
Nagyon úgy tűnik, hogy alapjaiban hibás a hozzáállásotok a kutyához. Olvassátok el mindenképpen Jan Fennel könyvét, online is elérhető: www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
Megdöbbentő felismeréseitek lesznek a kutyátok viselkedésével kapcsolatban.
De szerintem itt kevés lesz a könyv is, a legjobb lenne egy törpekutyatanfolyam valamelyik jobb kutyasuliban, ha van a környéketeken.
ma 10:55
Látod, hogy sokan mennyire nincsenek tisztában a kutya neveléssel, mi a csudát lehet ilyen esetben javasolni? A Jan Fennel könyv nagyon hasznos, de csak akkor ha valaki szigorúan betartja a leírtakat.
De sajnos kizártnak tartom, hogy a kérdező (és ezek szerint az anyukája is) egy pillanatig is normálisan nevelje a kutyát.
Ennek az lesz a vége, hogy a kutya harapni is fog...
Kérdező, mennyi idős a kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!