Kutyánk nagyon fél, amikor vihar van. Mitől lehet ez? Hogyan tudok tenni ellene?
Figyelt kérdés
Eddig semmi baj nem volt, soha nem vélt, de amióta minden este jön a vihar, a kutyánk nagyon fél. Valaki segítsen, mit tegyek, nagyon sajnálom!2009. júl. 8. 13:55
1/11 anonim válasza:
SOS Animal Bons vihar előtt. (homeopátiás nyugtató, nincs semmi káros hatása).
2/11 anonim válasza:
Viharban próbálj meg jutalomfalatot adni neki és játszani picit vele. Így összeköti a vihart a falattal és a játékkal ami jó élmény. Talán több alkalom után már nem fél tőle.
3/11 anonim válasza:
én mindig beengedem, fekszik az ágyam mellett, ha nagyon dörög, akkor sűrűn simogatom meg, és nyugodt, határozott hangon csitítgatom:)ez szokott segíteni nála, sokszor átalussza csak az egészet:)
4/11 anonim válasza:
Olvasd el az első részt: érintés-masszázs kutyáknak. Egy próbát megér.
5/11 anonim válasza:
aki simogatja viharnál a kutyáját,annak üzenem h épp azt erősíted benn h féljen,ő nem érti a nyugtatást ő azt hiszi h az a jó h fél! én semmit sem teszek amugy nem figyelek rá mostanság voltak ezek a jégesők felénk nem figyeltema kutyára és az utolsó nagy viharnál nem is félt már! (11hónapos Amstaff)
6/11 anonim válasza:
na ez 1 kutya, nem valami ostoba lény!okos, érti, hogy itt vagyok vele, a simogatással, és a nyugis hangon beszéléssel pont azt érti meg, h nincs baj, itt vagyok, szeretem, és vigyázok rá(pont mint anno a falkavezérek)Ő már a harmadik kutyám, és mindegyikőjük így neveltem,szeretetben, így sokkal könnyebben sikerült értékes kutyát nevelni belőlük, mint veréssel, hideg távolságtartással...
az elvetemült kutyasimogató:)
7/11 anonim válasza:
Simogasd, ha jól esik, de ettől, a nyugtató símogatástól, a valóban rettegő, zaj érzékeny, viharfélő kutya még rettegőbb lesz.
Pici nyugtalanságra a "falka" melege, az "összebújás" jót tesz. A valódi bajnál, csak olaj a tűzre!
8/11 anonim válasza:
hát csináld ha neked így jó,a te kutyád! gondolom minden viharnál ez van,tehát biztos marhára megtudott nyugodni és megértette h nem kell félnie!!!
9/11 anonim válasza:
nincs minden viharnál ez, ha nagyon dörög az ég, sokáig, akkor nyugtalan picit. de minden viharnál beengedem, mert ugye nem falun vagyunk, ahol a kutyának kinn a helye:) és tudja is, hogy beengedem, amint látom, hogy vihar készülődik. persze lehetnék vele kemény, mert ugye ez "csak" 1 kutya, ahogy az amstaffos is érzékelteti, de nekem több annál, a társam. de igen, mindenki úgy neveli a kutyáját, ahogyan akarja, nekem ez így szimpatikus, és számomra bevált módszer(a kutyakiképzőnknél is, de nyilván ő se tud semmit, és hülye is). még jó, hogy az önkéntes munkákon nem tudják ezt a "szörnyű" bűnömet, mert lehet oda se járhatnék, az "ideggyenge" kutyámmal:D
10/11 anonim válasza:
am az előző is én voltam a sztafis,nekem ő nem csak egy kutya annál sokkal de sokkal több,csak miután ez a fajta elég kemény kezet igényel nem kell őt babusgatni igy én sem tettem meg.de ugy csinálod ahogy te akarod nekem ez bevált! hogy neked milyen elképzeléseid vannak h a te kutyádnak mi a jó az a te dolgod! ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!