Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyánk nagyon fél, amikor...

Kutyánk nagyon fél, amikor vihar van. Mitől lehet ez? Hogyan tudok tenni ellene?

Figyelt kérdés
Eddig semmi baj nem volt, soha nem vélt, de amióta minden este jön a vihar, a kutyánk nagyon fél. Valaki segítsen, mit tegyek, nagyon sajnálom!
2009. júl. 8. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
SOS Animal Bons vihar előtt. (homeopátiás nyugtató, nincs semmi káros hatása).
2009. júl. 8. 13:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Viharban próbálj meg jutalomfalatot adni neki és játszani picit vele. Így összeköti a vihart a falattal és a játékkal ami jó élmény. Talán több alkalom után már nem fél tőle.
2009. júl. 8. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
én mindig beengedem, fekszik az ágyam mellett, ha nagyon dörög, akkor sűrűn simogatom meg, és nyugodt, határozott hangon csitítgatom:)ez szokott segíteni nála, sokszor átalussza csak az egészet:)
2009. júl. 8. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Olvasd el az első részt: érintés-masszázs kutyáknak. Egy próbát megér.

2009. júl. 8. 15:02
 5/11 anonim ***** válasza:
62%
aki simogatja viharnál a kutyáját,annak üzenem h épp azt erősíted benn h féljen,ő nem érti a nyugtatást ő azt hiszi h az a jó h fél! én semmit sem teszek amugy nem figyelek rá mostanság voltak ezek a jégesők felénk nem figyeltema kutyára és az utolsó nagy viharnál nem is félt már! (11hónapos Amstaff)
2009. júl. 8. 17:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

na ez 1 kutya, nem valami ostoba lény!okos, érti, hogy itt vagyok vele, a simogatással, és a nyugis hangon beszéléssel pont azt érti meg, h nincs baj, itt vagyok, szeretem, és vigyázok rá(pont mint anno a falkavezérek)Ő már a harmadik kutyám, és mindegyikőjük így neveltem,szeretetben, így sokkal könnyebben sikerült értékes kutyát nevelni belőlük, mint veréssel, hideg távolságtartással...

az elvetemült kutyasimogató:)

2009. júl. 8. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Simogasd, ha jól esik, de ettől, a nyugtató símogatástól, a valóban rettegő, zaj érzékeny, viharfélő kutya még rettegőbb lesz.

Pici nyugtalanságra a "falka" melege, az "összebújás" jót tesz. A valódi bajnál, csak olaj a tűzre!

2009. júl. 8. 20:02
 8/11 anonim ***** válasza:
hát csináld ha neked így jó,a te kutyád! gondolom minden viharnál ez van,tehát biztos marhára megtudott nyugodni és megértette h nem kell félnie!!!
2009. júl. 9. 09:23
 9/11 anonim ***** válasza:
nincs minden viharnál ez, ha nagyon dörög az ég, sokáig, akkor nyugtalan picit. de minden viharnál beengedem, mert ugye nem falun vagyunk, ahol a kutyának kinn a helye:) és tudja is, hogy beengedem, amint látom, hogy vihar készülődik. persze lehetnék vele kemény, mert ugye ez "csak" 1 kutya, ahogy az amstaffos is érzékelteti, de nekem több annál, a társam. de igen, mindenki úgy neveli a kutyáját, ahogyan akarja, nekem ez így szimpatikus, és számomra bevált módszer(a kutyakiképzőnknél is, de nyilván ő se tud semmit, és hülye is). még jó, hogy az önkéntes munkákon nem tudják ezt a "szörnyű" bűnömet, mert lehet oda se járhatnék, az "ideggyenge" kutyámmal:D
2009. júl. 9. 11:23
 10/11 anonim ***** válasza:
am az előző is én voltam a sztafis,nekem ő nem csak egy kutya annál sokkal de sokkal több,csak miután ez a fajta elég kemény kezet igényel nem kell őt babusgatni igy én sem tettem meg.de ugy csinálod ahogy te akarod nekem ez bevált! hogy neked milyen elképzeléseid vannak h a te kutyádnak mi a jó az a te dolgod! ennyi
2009. júl. 9. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!