Mekkora lesz a mini yorki?
Szia!:)
Nincs olyan, hogy mini yorki.
Az "extramini" méretet úgy érik el, hogy beltenyésztve össze-vissza pároztatják a kutyákat a szaporítók. (testvéreket, szülőket a gyerekekkel, unokákkal, stb...)
(tenyésztőknek eszükbe sem jut ilyesmit tenni.)
Így jó eséllyel lesz hibás egy belsőelválasztású mirigy, és a kutya nem fejlődik ki rendesen.
EZ az "extramini" yorki.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a silány génállomány miatt mi minden baja nem lehet még a kutyusnak...
Azt tanácsolom, ne 25.000 forintért akarj szaporított yorkit, mert a sokszorosát költheted egész életében állatorvosra...
A szaporítót pedig küldd el a nevemben is melegebb éghajlatra...
Mivel ilyen fajta nemlétezik... Extra mini illetve mini kétféleképpen lesz a kutya. Az egyiket az első kommentelő is leírta tehát erős beltenyészet és szelektálás a minél kisebb méret felé.
a második lehetőség ami szintén előfordul az, hogy a kicsiket nagyon korán választják el (már 2 hetes koruk körül) Alacsony energia tartalmú és kevés ételen nevelik őket fel így a szervezetükbe nem jut elég vitamin, ásványi anyag stb és nemfejlődnek normális ütemben. Ezt a gazdinál beszokták hozni (aki ugye rendesen etet) de a csontrendszere pl már károsodott és soha nem lesz igazán egészséges.
Én is yorki gazdi vagyok, ismerek tenyésztőket.
Azt már előttem is írták, hogy mini yorki nincs. Csak ezzel sokkal jobban eladható a kutya, mert divatos kifejezés. 25 ezerért nyilván szaporítótól veszed a kutyát, aki semmiféle garanciát nem vállal a kölyökre.
Annyit tudsz tenni, hogy megnézed a szülőket, és nagyjából akkora lesz a Te kutyád is.
Ja bocs, félre olvastam, azt hittem 25-ért veszed.
Én anno 60 ezerért vettem, nem tenyésztőtől. Ma már bánom. Semmi baja a kutyámnak, de ugyanilyen naivan álltam a dologhoz, mint most Te (ezt nem bántásból írom, félre ne értsd)
Bár én nem minit vettem, hanem normált, és ez a normál méret 5 és fél kiló lett :)
Később megértettem, hogy mit jelent a felelős kutyatartás. A kutyám ivartalanítva lett, és legközelebb már tenyésztőtől veszek kutyát. Azon a 20-30 ezer forinton már semmi nem múlik, illetve a későbbi kiadásokhoz képest ez nem pénz...
Sosem fogom megérteni ezt a mini-mániát, bár a legborzalmasabb az extramini csivava. Bakker, ezek 2-3 kilós kutyák, aki ennél kisebb kutyát akar, az teljesen hibbant.
Soha a büdös életbe nem láttam még normális egyedet ezekből a nagyon kicsikből. Mindegyik ott remeg a gazdi hóna alatt, és fuldoklik a sz@r extramini légcsöve miatt.
Le sem merik tenni a földre séta alatt, hogy egy jót futkosson, vagy játszon más kutyákkal.
"Pedig rendes tenyésztőnél is van standard méret alatti kölyök néha. És ugyan ők általában nem "direktbe" tenyésztik ki a kicsi Yorkit, de nálukis előfordul egy-egy kisebb példány és ők is "Mini" néven adják el ezeket a kölyköket. Világhírű mestertenyésztőnél is láttam tavaly eladó "Mini" Yorkit."(remélem nem baj, hogy bemásoltam, de jól fogalmazta meg a lényeget.)
Ezt egy hasonló témában írta valaki, és ez tényleg így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!