Aggòdom a kutyámért! Szerintetek ezek a méretek alapjàn yorki vagy "mini" yorki? (bővül. Lent, fontos)
A kutyám 3,5 éves és az utcàn még màs gazdák is megkérdik,hogy kölyök -e.Nagyon szeretem,ő az első kutyàm,kicsit anyukàmat is "pòtolja".Félek,hogy "mini",pedig apàval rendesként vettük,mert azt olvastam,hogy azok csak feleannyi ideig élnek a hibàjuk miatt.
Ezek a kutyàm adatai:marmagassàg 11cm,egész magassàg19cm,hosszùság34cm,testsúly 2,15kg és làny.
Szerintetek?Ha van yorkitok légyszi írjàtok le az adatait.
A vàlaszokat előre is köszönöm!
16L
Nekem is hasonló paraméterekkel rendelkező kutyám van. 1.8 kg, pedig a fajtastandard szerint minimum 6 kg-nak kellene lennie, meg hát a fajtatársai tényleg minimum 6 gk-osak. És tényleg ő ebből a fajtából a világon a legkisebb. :))) Minket is mindíg megállítanak, hogy milyen édes kölyökkutya. Közben 1 éves már és a fajtáját sem akarják elhinni, mert nagyon ritka színe van.
Egyébként egy "betegség" miatt maradt ilyen kicsike, de ettől eltekintve nagyon egészséges. (és még mielőtt letámadnátok, nem szaporított, fajtatiszta kutyus és a betegsége nem örökletes) :-)
Szerintem kérdező ne aggódj. Egy Yorkshire terriernél vagy Chihuahua-nál olyanok szoktak hitetlenkedni a kutya méretein, aki nem ismeri a fajtát. De egyébként a kutyád méretei teljesen normálisak. A marmagassága pár cm-el kisebb a szokásosnál, de ez az összes fajtaánál előfordul egy-egy alomban, hogy egyik kutya ilyen, másik olyan, egyáltalán nem egyforma minden kutya.
"Testtömege: A Yorkshire terrier kicsi kutya, a súlya általában 2-3 kg között van."
További infó: [link]
Mini yorki nincs hivatalosan, általában azokra mondják, amik 1,5-2 kg alattiak. De ettől még azok sem génhibásak, csak kicsik. Túl kicsik, amiket nem jó tovább tenyészteni, mert hát kell lenni egy egészséges határnak.
Nézd meg ezt a yorkit: [link]
1.3 kg a súlya, és az egyik legjobb fej kutya, akit ismerek. Kiegyensúlyozott, barátságos. Nincs semmi baja, de annyira kicsi, hogy az ember fél megfogni.
A Te kutyád viszont tökéletes méret, igaz nem a legnagyobb a standard szerint. Ha egészséges, akkor ne aggódj.
Bár sokan fújolnak a "minire" (én sem örülök, hogy ilyen apróra tenyésztik őket) de attól még az is tud úgy, és addig élni, mint a többi kutya.
Az én yorkim 4 és fél éves, 5 kg:) Na ez marhára nem standard, de nem is bánom, lehet őt rendesen dögönyözni. Törzskönyv nélkül vettem, akkoriban nem tulajdonítottam ennek jelentőséget. Ivartalaníttattam, és remélem sokáig velem lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!