S. O. S! Mitévő legyek idegrendszeri alapon nagyon problémás kutyámmal?
Szia!:)
Ácsi ácsi!!!!
jesszus elaltatni????:O:O:O
Dehogy kell, ezt felejtsd el!!!!
És menhelyre se add be, mert csak még rosszabb lesz a helyzet!!!
Figyi. Én nagyon szeretnék segíteni, közép-ázsiait is szelídítettem már meg - és az kicsit keményebb dió, ha bevadul, mint egy középtermetű kutyus...
Első lépés:
Ahogy előttem is írták, mutasd meg több állatorvosnak is!
Végtelenül melegen ajánlom Dr. Soós Ferenc állatorvost, aki Biatorbágyon rendel.
Második lépés:
Írd le nekem légyszi, hogy eddig milyen módszerekkel próbáltátok megszelídíteni a kutyát, illetve hogy mindig is ilyen volt-e, és a mindennapokban hol van, mikor kitől hogy kap kaját, kennelben tartjátok-e, stb...
Az igazság az, hogy a tudomány mai állása szerint nem tudjuk biztosan, mi váltja ki a kutyákból az agressziót.
Vannak elképzelések, de ezek nem bizonyítottak.
Igaz, hogy az agressziónak több formája van.
Ráadásul minden kutya egyedi bánásmódot igényel.
Tehát az én koncepcióm ez lenne:
Ha meséltél egy csomót a kutyáról és a kapcsolatotokról, akkor sejteni fogom, milyen jellegű az agressziója, és mi az, ami nem vált be.
Én abszolút a pozitív visszajelzések híve vagyok, jó ideje klikkerrel képzem a saját kutyáimat is, a maximális fenyítés, ameddig elmegyek, az a morgás.
Itt nagyon fontos a testbeszéd és a szemek állása, de ez most még nem lényeg.
Szóval ha ilyesmikkel már próbálkoztál, és kiderül, hogy súlyos dominanciaproblémáról van szó, akkor jön a magasba emelés, földhöz vágás és ájulásig fojtogatás, DE ehhez szigorúan állatorvos segítsége kell, hogy elmagyarázza, pontosan mit és hogy kell csinálnod!
Fontos, hogy a kutya épphogy csak eszméletét vessze, és amikor magához tér, téged lásson.
Egy ismerősömnek a kauja is hasonlóan vad volt, mint a te kutyád, az ismerősöm mellkasából egyszer kiharapott egy darabot. Akkor állatorvosi javaslatra történt a fenti "leigázás", azóta teljesen harmonikus a kapcsolatuk.
Írj légyszi, hogy megtudhassam, mivel van dolgunk, és megpróbáljak segíteni, mert nincs olyan kutya, hogy reménytelen!!!
"földhöz vágás és ájulásig fojtogatás"
Hú, ez nagyon brutálisan hangzik, nem is hallottam még erről a módszerről. Persze nem vitatom, hogy használhat, nem volt még hasonló kutyával dolgom, mint a kérdezőé. Bevallom, nem tudom mit csinálnék a kérdező helyében.
kutyasuttogo.com
Ő biztosan segít...a leírásod egyáltalán nem utal idegrendszeri problémára "csak" egy zavarodott kutyára
Magyarországon meg nem kapnak kutyapszichológiai képzést az állatorvosok...nem hitelesek ilyen szempontból...pl.az én kutyám légcsőszűkület miatt már műteni akarták pedig semmilyen szervi baja nem volt...csak kicsit hiperaktív, tùlizgatott volt amit át kellett kondicionálni...
Mondom, próbálkozz be a Cerbisekkel, ők évek óta ilyen kutyákkal dolgoznak, sikerrel. Rengeteg olyan kutyát hoztak már helyre, amit minden más suliból elküldtek ugyanezzel a "reménytelen eset" felkiáltással. Legalább írj nekik, vázold a helyzetet, kérd ki a tanácsukat, biztosan segítenek.
Ha viszont tényleg beteg, akkor ne add menhelyre, ők is csak elaltatni tudnák, amint rájönnek, hogy sosem lesz belőle örökbeadható kutya. Ha nem tud együtt élni az emberekkel, akkor max. vegetálhat élete végéig
Egyébként minden állatorvos diplomás és állatorvosit végzett, ettől lesznek állatorvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!