Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A másfél éves beagle kutyámat...

A másfél éves beagle kutyámat elneveltem, és most szívom meg:S Ha most változtatok magmon még megszokja vagy már rögzült nála?

Figyelt kérdés
Elneveltem és nem jön vissza hozzám az esetek 90%-ban. Ő azt hiszi hogy nekem kell utánna menni és nem neki utánnam, ezen hogy lehet tudtára adni hogy ő függ tőlem? és megszokná vagy már rögzült ez nála?
2009. máj. 5. 12:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A beagle falkakutya. Erre tenyésztették, falkában vadászott, falkában tartották. Ezt ne feledjük.

Természetesen szinte minden kutyának, mindent meg lehet tanítani, az egyik fajtánál nagyobb, a másik fajtánál kisebb energiaráfordítással.

Sajnos manapság sokan mielőtt kutyát vesznek csak a szinét és formáját nézik és nem tájékozódnak a kutya fajtára jellemző viselkedéséről.

Egy beagle-nek is meg lehet tanítani mindent, csak több időbe telik, mint mondjuk egy belga juhásznak.

2009. máj. 5. 18:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A beagle BUTA KUTYA? na háát ilyet még nem hallottam!Szerinted az buta ha egy nap allatt megtanulja hogy fekszik,kuszik,és 1 éves márminden alap dolgot tud!Akkor kíváncsi vagyok nállad mi az okos!nekem is ilyen kutyám van szerintem nevelés kérdés!Egyépként már leírták a választ szerintem a leghosszabb válasz nállam ez jött be.Ja és TÜRELEM.Az Én kutyám csak a döglött hal miatt nem jön vissza azt nem bírja ott hagyni.Sok sikert!

egy beagle gazdi

2009. máj. 5. 18:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy a beagle nem buta csak sokaknak van, akiknek nem lenne jó. Na az én kutyám is tudott mindent egy évesen, pedig nem jártunk iskolába, és sokszor hetekig csak sétálni jártunk, mert épp nemvolt időm vagy lehetőségem nevelni (pla kert mocsárrá változott ősszes, és ő kinti kutya, meg ilyenek). Azt hiszem, hogy itt nem okosságról kéne beszélni, hanem engedelmességről... És bizony akármit mondassz, a beagle lehet hogy megtanulja a dolgokat, de mikor fog neked úgy pattogni, és olyan feltétlenül szótfogadni mint mondjuk egy pásztor? És ez nem bántás, a pásztor erre alakult ki, a beagle meg arra... Csak ott van a baj, amikor nem arra "használják" amire kialakult. Meg aztán úgy vettem le, hogy a kutyád akkor most egy éves, és szerintem majd ézd meg olyan 3 évesen, amikor nagykutya lesz már... Ha akkor is úgy vigyázzba vágja magát a parancsiadra, akkor le a kalappal...
2009. máj. 5. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

18:23-mas vagyok: Hát én a kutyámat kiszoktam vinni a ezőre elengedem és vadászik,szaladgál,játszik de mikor azt mondom hogy Lábhoz,odajön a lábamhoz és megint elmegy de mikor mondom hogy lábhoz és hogy gyere vissza marad leül a lábamra és amíg nemmondom hogy mhetsz addig nem megy sehova ( kivéve a döglött hal :S)meg a kutyaparkba is ugyanugy visszajön!Ja és egy 13 éves lány tanítja egyedul(semmilyen szakember kivételével)

Egyépként mindig fokozatosan tanítsd (mondjuk én nemugy szoktam) ne egyből-a kettőbe!Majd írd le hogy hogy haladtok!

2009. máj. 5. 21:02
 15/15 A kérdező kommentje:

Az a probléma hogy városban lakunk és én szeretném elengedni mert a póráz nem elégíti ki a mozgás igényét és ezért szeretném elengedni de ahányszor elengedem nem jön vissza és már félek elengedni:S

Köszönöm az eddigi válaszokat!!!Nagyon hasznosak!

2009. máj. 5. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!