Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a szomszéddal?...

Mit csináljak a szomszéddal? Azzal fenyegetőzik, hogy feljelent a kutyám miatt mert félnek töle amikor elmegy a kerítés mellett.

Figyelt kérdés
A szomszédok idegesítik a kutyámat... nah jó ma már nem, de viszont régen amikor kicsi volt piszkálta, ma megnőtt a kutya, és eléggé utálja őt, és hozzáteszem örjöng a kerítés mellett. A másik meg sánta (tudom erröl nem tehet de a kutya szemében ez nem normális, mármint a mozgása) és folyton kiabál, hogy jaaaaj stb, és rá is örjöng a kutya. Nem tudomk nekik elmagyarázni, hogy ha nem kiabál, és nem idegesíti a kutyát akkor az sem fog kiabálni. Másokkal nem viselkedik így. Azzal fenyegetőzik, hogy feljelent, és elviteti a kutyámat. joga van ehhez? Nem minősül veszélyes ebnek nem megy ki a kerítésen csak félelmetes. Egyébként egy jól szocializállt, nem domináns birkáról van szó.
2009. máj. 4. 22:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszöö a válaszokat.

Az a gond, h én attól parázok, h valamelyik idióta szívrohamot kap a kerítés mellett (ez egy 10 cm-es szolgalmi út) a kutya miatt, és majd rámverik a balhét. Már elég öregek. 3-ból kettő idióta, és érdekes a normális palit nem is ugatja a kutya. Az nem fél tölle. Attól nem félek, h megmérgezik, tudja h akkor agyonverem. Nem is fogja megharapni, mert csak a pofája nagy a kutyának. De mivel elég sok gondom van most nem szerenék mág egy feljelentést a nyakamba, de ha nem foglalkoznak vele akkor jelentgessen.

2009. máj. 5. 11:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőek tényleg jó tanácsokat adtak, a kutya harap táblát tényleg nagyon ajánlom, mert ki tudja mikor törnek be és ha kint van a tábla a kutyus nyugodtan miszlikbe szedhet bárkit a kerítésen belül:)

A szívrohamról meg annyit, hogy ahhoz neked semmi közöd, ha a kerítésen belül történik akkor sem, hisz természetes halál. Ha fél a kutyától ne menjen arra!

2009. máj. 5. 13:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A tábla jó ötlet ... de ettől függetlenül megpróbálnám a kutyát az őrjöngésről leszoktatni .. mindenkinek jobb lenne, ha megpróbálnátok békében élni a szomszéddal egymás mellet.

Talán beszélj a szomszéddal, hogy jöjjön át .. adjon a kutyának egy kis nasi .. simogassa meg ...hátha a kutya is megérti hogy nem árt neki senki ..

2009. máj. 5. 14:54
 14/18 A kérdező kommentje:
Hasznos válasz az összeszoktatás. Ezt már megpróbáltam, de nem jött be, a szomszéd tiszta dili... most azt csinálom ha hallom hogy jön akkor kimegyek és megfogom a kutyát, nem engedem kiabálni (nem tudom ez jóe vagy sem...) de ez tűnik eddig a legjobb megoldásnak. Csak kissé bosszantó a rohangálás. Sajnos nem tud menni másfele a szomszéd, mert csak innen megközelíthető a telke.
2009. máj. 5. 15:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14:54es vagyok

mi lenne ha megprobálnád a kutyát a szomszédra, hogy is mondjam .. pozitiv irányba kondicionálni

valószínüleg amikor jön a szomszéd és látod hogy baccogatja a kutyád, te is stresszes állapotba kerülsz és ezzel mégjobban felhergeled a kutyát mert érzi hogy baj van nálad

jön a szomszéd, megfogod, probálod visszatartani még rosszabb lesz

szerintem ha látod hogy a szomszéd megint közelit, szolj a kutyának hogy jöjjön hozzád .. adj neki egykis husit-nasit .. kösd le valami sipolos játékkal - egy idő után a szomszéd megjelenését azzal fogja összekapcsolni hogy tökjó mert velem ilyenkor játszanak vagy kapok egykis nasit ... nem fog a szomszéddal foglalkozni

van egy könyv: Viviane Theby - Értsük meg a kutyánkat!

Olvasd el ha ven egykis időd ...

2009. máj. 5. 15:44
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

Ha lefogod a kutyát amikor a szomszéd arra megy, vagy mindig csak csitítod, akkor a szomszéd látja, hogy meghunyászkodsz előtte, és tudja, hogy nála van a labda.

Ettől csak mégjobban nyeregben érzi majd magát, és annál jobban idegesíti a kutyát. Ez nem jó ötlet.

2009. máj. 5. 16:34
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem leszek stresszes, ha jön csak kimegyek és leültetem a kutyát, mondom neki hogy nem szabad, és akkor nyugton van. A kaját próbáltam de amikor a szomszéd még mindíg jobban izgatta mint a husi (gyakorlatilag rá sem nézett) akkor feladtam, de lehet h tovább próbálkozom. Óriástestű kutyáról van szó, és ha két lábra áll a kerítés mellett akkor magasabb mint a szomszédok. Én elhiszem h félelmetes, de nem kellett volna kiskorában batytatni... én akkor is szóltam, h ez a kutya meg fog nőni, és nagy lesz.
2009. máj. 5. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:
15:44-es jó tanácsot adott, ezt Jan Fennel könyvében én is olvastam hogy bevált. ha a kutyám meglát egy másikat egyből rohanna oda megszaglászni vagy játszani. viszont a labdától teljesen lázbajön és akkor semmi nem érdekli, ha ugat valamelyik kutya rá akkor esetleg odasandít, de nem érdekli. te is fedezd fel hogy mi az amire a kutyád nem figyel a szomszádodra és prbáld alkalmazni a módszert.
2009. máj. 5. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!