Mennyibe kerül egy mopsz?
Na, ennyi marha(ságo)t egy helyen! Szóval! Valóban jól mondja az állatorvos, macskatáppal lehet kutyát etetni, fordítva nem, igen a taurin miatt is meg a macskák rögtön felhasználnak mindent míg a kutyák raktároznak. Ezért nem lehet macskát ételmegvonással fogyóztatni mert bár a kutyának nem számít, szegény macskánk szervezete nem bírná el. A havenese nyilván érzékeny volt rá azért lett tőle baja. Vagy bolhaekcéma vagy bőrférgesség ha még most se múlt el hiába váltott tápot.
Miért basztatjátok szerencsétlen kérdezőt a törzskönyvvel? Attól még vehet igényes helyről mopsot hogy nem kéri a törzskönyvét. Ha helyszínre megy úgyis látja hogy szarban ketrecben tartott kutyákkal tenyészt az illető vagy igényes egészséges kutyákkal. Nyilván nem az elsőt választja. Az is okos gondolat hogy szín/foghibásat ivartalanítási kötelezettséggel, nyilván olcsóbban kapja meg.
Amúgy a mops iszonyú drága fajta, 30ezerért kétlem hogy találsz szerintem olyan 70-80-nál kezdődnek a normális helyről valók.
Gyerekek, ne etessetek tescós tápot. Nem kell hozzá érteni se, a színén látszik hogy ez fehérjét meg zsírt csak akkor látott amikor szállításkor elment mellette a hentes trélerje.
Kevesebb gecózást és jó kutyázást nektek!
Basszus, nem igaz! Naponta legalább háromszor leírja valaki, hogy nem fajtiszta, hanem fajtTAtiszta. Miért ilyen nehéz ezt felfogni? Általános iskolás biológia anyag.
Apropó, biológia! Ha két törzskönyvezett, azonos fajtájú kutyának a kölykét nem törzskönyveztetik, attól az még ugyan olyan fajtatiszta, mint a szülei, csak épp nem tudod igazolni, hogy valóban az! Azaz genetikai vizsgálattal esetleg tudod bizonyítani a szülők kilétét, csak az nem olcsó játék. Ezért írjuk itt folyton, hogy hivatalosan keveréknek minősül. Merthogy hivatalos helyen bemondásra nem fogják elhinni, hogy fajtatiszta. Sőt, értelmes ember nem hivatalosan sem fogja elhinni, hiszen miért is hinné el, mikor az olcsó kutyáknál az átverésen alapulnak az eladások?
Attól, hogy egy kutya nem fajtatiszta, még lehet nagyon aranyos, szép és okos is, csak nekem úgy tűnik, hogy pont azok vannak felháborodva, mikor kiderül a kutyájukról, hogy keverék, akik amúgy a törzskönyveztetést feleslegesnek tartják. Aztán a válaszoló a hülye, mert szembesítette azzal, hogy keverék kutyája van. Ha már annyira felesleges volt a vásárláskor az a nyamvadt származási lap, akkor miért olyan nagy baj, mikor szembesül vele, hogy a kis kedvence valójában keverék? Vagy úgy is kérdezhetém, hogy ha ennyire fontos, hogy fajtatiszta legyen, akkor miért nem szánja rá a dupláját egy törzskönyvezett kutyára? Azt nem tudom elfogadni, hogy valakinek nincs rá pénze, ugyanis senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy holnap kell kutyát venni és nem gyűjthet rá még néhány hónapig, vagy akár egy évig is! Nekem is a havi fizetésem másfélszeresébe került a kutyám, nem mellényzsebből fizettem ki, hanem gyűjtöttem rá. Érdekes, hogy a kis keresetű "jómunkásember" símán megveszi az LCD TV-t akár részletre is, azután a haverok a csodájára járnak, míg egy drágább, törzskönyvezett kutya esetén egyenesen bolondnak nézik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!