Mennyibe kerül egy mopsz?
Én nem értek a mopszokhoz és nem akarok senkit leszólni, de a macskatápon nekem is fennakadtak a szemeim. A Havaneser-ünknek volt egy olyan időszaka, amikor csak a macskakaját volt hajlandó megenni. Inkább nem evett két napig, de bele se szagolt a kutyakajába, de még a húst, májat se ette meg, így macskakonzervet és szárazat kapott. Ez kb. egy hónapig tartott, és olyan ekcémát kapott tőle, amit azóta se tudtunk kikezelni belőle. Néhány havonta rájön a viszketés, akkor kap gyógyszert, de meggyógyítani már nem lehet. Ráadásul teljesen kifehéredett az amúgy tök fekete kutya, most már úgy nagyjából visszaszürkült, de szörnyen néz ki. Mindezt a fehérjétől, amivel tele van a macskakaja, éppen ezért nem ajánlatos kutyáknak adni. Nem hiába hívják "macskakajának".
Szóval, szerintem az az állatorvos, aki azt mondta, hogy ezzel nyugodtan lehet kutyát etetni, főleg egy mopszot, nagy valószínűséggel az Ecserin vette a diplomáját. Fú, de rühellem az ilyeneket!!!!
Én ilyen 50.000 Ft körül hallottam.
Amúgy ez nekem nagyon furcsa, hogy mások milyen elvek szerint tartanak kutyát....
10 éves koromban mamámtól kaptam egy Csivava kutyust. (Fajtiszta volt, de nem törzskönyvezett.) Nagyon imádtam, rengeteget játszottam vele, és minden finom falatot megkapott. Tudom majd a sok okos állattartó kiakad, de szinte nem is kapott élete során kutya kaját, mivel rajongott a házikosztért. Erre szoktattuk rá, és csak azt szerette, amit mi ettünk. 13 éves koráig egyszer sem kellett elvinni orvoshoz, de aztán epilepsziás lett. A betegségével még 3 évig élt együtt, majd elpusztult. Mindent egybevetve, az állattartási szabályokat NEM betartva, a kutyusom 16 év nagyon boldog évet élt le.
attól hogy egy kutya 100 vagy 50 ezer forintba kerül, 100%-osan semmi sem garantálja hogy nem lesz beteg! Jó tenyésztő úgy pároztat, hogy a legkevesebb legyen az örökölhető betegségek esélye, de attól még a más kutyáktól elkapható betegségek ellen minden kutyát csak az oltás véd, vagy a saját immunrendszere, ha nincs ellene oltás...
Keress olyan tenyésztőt, aki pl színhibás kutyát ad el olcsóbban de törzskönyvvel: lehet, hogy ha törzskönyv nélkül, ivartalanítási kötelezettséggel megvennél egy ilyen kutyát, a tenyésztő belemegy, hogy tk nélkül adja el, és tízezreket spórolhatsz, de attól még így is sokba kerül, mert oltva, jobb esetben chippel ellátva kapod a kutyát így is...
Szerintem fajtamentőktől vagy menhelyről vigyél haza inkább egy kutyát, olyat ami tényleg keverék és nem törzskönyvhiány miatt az...Szebbek és egészségessebbek is.
( a mopsz szerény véleményem szerint ritka ronda fajta)
Amúgy azt nem értem, hogy mitől keverék egy törzskönyv nélküli kutya...Két tk-s németjuhász kölyke ha nem törzskönyvezik, akkor valami más fajtájú kutya lesz? Vagy két különböző fejtájú kutya keveréke? Szerintem egy törzskönyv nélküli németjuhász lesz.
előre is bocsi, de én általában biológiai szempontból szemlélem az ilyesmit...és nem fér a fejembe, hogy miért tartják a tk nélküli, de -ezt figyelmen kívül hagyva- egyébként fajtatiszta kutyát keveréknek...
Jajj Te szegény, milyen lehúzó válaszokta kaptál.
Nekem mopszom van szal sztm én lehet az egyetlen hiteles válaszod.
Az enyémnek sincs törzskönyve mert kicsi korában megsérült kicsit a szeme.Semmi nem látszik neki ebből már.De azért mert nincs törzskönyve makk egészséges kutya.Ált. egy mopsz ára 60-110 e körül van.Érdemes vidéken körbenézni mert ott ált olcsóbban adják.
Amit tudni érdemes h valóban nagyon érzékeny a hasuk így nem lehet neki bármit adni.De ebben is minden mopsz változó mert pl én hiába adtam neki a dréga royal canint nem edte.Ő pedigree konzervet kap forlic szárazzal összekeverve.Nekünk ez jött be ettől nem megy a hasa (minden méstól igen).
Nagyon kell őket szeretni és csak lakésban tarthatók.Imádják a kényelmet és azt ha szeretgetve vannak és kényeztetve jó sokat.Nagyon kell fiygelni h ne hízzanalk el mert elképesztő mennyiséget képes lenne megenni.
Ha bármi kérdésed van írd meg privibe.
Üdv.
M.
Ja, kedves utolsó, szerencséd volt. De a szabályokat nem azért találják ki, hogy megszegjük őket, rosszul is járhattál volna.
A Tesco kajákról meg annyit, hogy régen, amikor még nem tudtam, hogy van különbség, én is iyenekkel etettem a kutyust. Folyton hasmenése volt és fogyott, bármennyit adtam neki. Aztán jó minőségű tápra váltottam az állatorvos utasítására, és csodák csodája meggyógyult. Egy rokonom szintén Tescós tápot adott a kutyusának. Egyik nap a 4 hónapos kutya nem tudott felállni. Elvitte az orvoshoz, aki azt mondta, hogy fontos tápanyagok nem tudtak beépülni a csontjaiba a rossz minőségű táptól. Most házikaját kap, az is jobb mint a Tescós...
18.09-esnek: az egy dolog, hogy te nem tudtad ezeket a dolgokat, de annak, aki már egy ideje tudatosan készül a kutyatartásra, illene tájékozódnia.
Amúgy, kedves kérdező, nem kell ránk hallgatni, te szívsz nem mi, úgyhogy nem is értem, miért akarunk ennyire meggyőzni. Csak a kutyát sajnálom.
OFF;)
Najó,én kívülálló vagyok,nem értek az ilyesmihez (Bár itt sokan nem értenek hozzá, csak a szart kavarják!:) ) de a 66% (!!) os válaszadón beszartam:D
Ha ezt olvasod..
Elhiszem hogy megjött vagy nincs pénz kifizetni a villanyszámlát de ne itt oldjad a feszkót mert sokaknak csípi ám a szemét...A kérdező nem azért tette fel a kérdést hogy te itt rögtön a szánalmaddal gyere;) Milyen emberek vannak már... röhejes:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!