Ezért mér néznek hülyének?
Megtanítottam a kutyámnak hogy hogy kell becsukni maga után az ajtót.Mert télen ha ki akar menni az udvarra akkor kiment(lenyomta a kilincset)és nyitva maradt az ajtó,kihűlt a lakás stb....szereltem kívülre egy jó vagy fagolyót amit megfog és behúz ha kimegy.ha bejön akkor meg benyomja a két első lábával.Elmentünk a kisállat kereskedésbe,venni a papagájaimnak kaját.A bolt előtt van egy nagy park ahol el volt engedve,megyünk a bolt fele és mondom neki hogy "nyiss ajtót"(azért kértem mert tele volt a kezem minden mással) ki is nyitotta be is csukta utánunk.az eladón kívül(sokat járunk abba a boltba és már nem lepődik meg rajtunk)mindenki összesúgott és úgy néztek rám mint egy nemnormálisra..... ez mért van??és mér olyan nagy szám hogy a kutyámat megtanítottam erre??
annyira rossz ha hülyének néznek....

Ki nem sz@rja lesz, szerintem nagyon ügyes vagy :D
Praktikus dolgot tud a kutyád, és még az agyát is kell közben használnia. Másokkal ne törődj.

Csatlakozom az eddig Válaszolókhoz, biztos, hogy nem néztek hülyének, hanem rácsodálkoztak, hogy milyen okos, jófej kutyád van :)
Én is megtanítottam a kutyámnak kinyitni a kaput...odáig fejlesztette, hogy séta után ha megállok a kapu előtt beszélgetni, ő jól nevelten kinyitja a kaput és bemegy aludni a házába :D
Már becsukni is megtanulta...most van folyamatban, hogy maga felé nyílóan is ki fogja nyitni, csak az bonyolultabb, mert az orrával kell kinyomnia a kaput, miközben nyomja le a kilincset :)
Az meg tapasztalat, hogy az emberek attól is elájulnak, ha a buszmegállóban ülve helybenmarad, amíg megnézem a menetrendet :)))

Ha van egy golyó odakötve, de akár apportfa, vagy bármi amit szívesen fog a kutya, akkor annyi az egész, hogy fogd, hozd. Ha már stabilan megy a teljes sor (fog, hoz, ereszt) akkor elé lehet tenni egy parancsot, és viselkedésláncot csinálni belőle egy parancsra.
Azért ha amúgy dolgozol a kutyáddal, akkor nem ajánlom az apportfát, mert átmenetileg szétcseszheti az apportfeladatot még akkor is ha más tárggyal használod. Szóval azért ne vizsga előtt kezdj el ajtót csukatni vele.
ha nincs apport, akkor meg sima formálással néhány esti elfoglaltság megoldani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!